Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Зустріч вчителів початкових класів щодо обговорення співпраці з Громадською організацією «ГО ГЛОБАЛ»

Дата: 08.02.2024 11:10
Кількість переглядів: 74

7 лютого учителі початкових класів освітніх закладів  Бобровицької громади взяли участь у зустрічі на платформі ZOOM щодо обговорення співпраці  з Громадською організацією «ГО ГЛОБАЛ», де презентували Catch-up проєкт для початкової школи, спрямований на надолуження освітніх втрат, що виникли через повномасштабну війну в Україні та, як наслідок, вплинули на перебіг освітнього процесу у школах.

Catch-up primary реалізується коштом та в партнерстві з UNICEF, має на меті проведення занять для 6 000 учнів початкових класів у Чернігівській та Київській областях, у тому числі на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій. Програма реалізується з метою заповнення прогалин у навичках читання, письма та лічби.

Основна мета проєкту:

Реалізація програми надолуження освітніх втрат, яка зосереджена на поліпшенні навичок читання, письма та лічби учнів початкової школи з метою усунення прогалин в їхньому навчанні та забезпечення відповідності знань дітей до затвердженої програми Міністерством освіти і науки відповідно до класу.

 Catch-up від GoGlobal це:

Удосконалена модель наздоганяючого навчання у співпраці з учителями, батьками та шкільною громадою для надання комплексної підтримки, адаптованої до потреб учнів початкових класів у навчанні грамоти та рахунку.

Покращення розуміння прочитаного, словникового запасу, навички письма та математичних здібностей учнів за допомогою цілеспрямованих втручань.

Гейміфіковане навчання з використанням ІТ-рішень.

Сприяння позитивного навчального середовища, яке підвищує впевненість учнів, їхню мотивацію та ентузіазм до навчання грамоти й математики.

Сприяння розвитку у майбутніх педагогів педагогічних навичок, емпатії та розуміння різноманітних навчальних потреб.

Міністерства освіти та науки й міжнародної організації UNICEF і отримати важливі знання, уміння та навички ефективного навчання з подальшим отриманням сертифіката підвищення кваліфікації.

Під час навчання на базі літнього табору матимуть змогу взаємодіяти з фахівцями в педагогічній сфері від GoGlobal та студентами, надавши останнім практичні рекомендації з власного педагогічного досвіду для їх подальшого професійного становлення.

Очікувані результати:

 Розроблено 6 програм компенсаційного навчання з читання та математики.

Розроблена LMS Дистанційна платформа та ігровий застосунок.

До проєкту залучено 6000 учнів, 300 вчителів, 100 студентів.

Навчальні програми та ІТ рішення інтегровані в систему ВШО, погоджені грифом МОН та масштабовані на всю Україну. У свою чергу, для втілення даного проєкту, потребуємо Вашого активного залучення для вирішення наступних питань:

Налагодження взаємовигідної співпраці в рамках програми надолуження навчання.

Залучення адміністрації школи з метою налагодження успішної співпраці з учителями початкових класів в рамках узгодження програми надолуження відставання зі шкільною програмою та навчальним планом.

Підтримка в ознайомленні вчителів з моделлю наздоганяючого навчання та проведенні тренінгів з підвищення кваліфікації, на яких вчителі матимуть змогу опанувати ефективні стратегії викладання, навички диференційованого навчання та методи оцінювання.

Сприяння у втіленні проєкту та його масштабування.

До участі запрошуються школи з Київської та Чернігівської областей з таких громад:

Громади Київської обл.: Бучанська, Макарівська, Бородянська, Ірпінська, Білогородська, Коцюбинська, Немішаївська, Дмитрівська, Вишнева,Гостомельська, Пісківська, Борщагівська.

Громади Чернігівської обл.: Бахмацька, Ніжинська, Куликівська, Бобровицька.

Маємо надію, що  учителі нашої Бобровицької громади зможуть долучитися до даного проєкту й успішно увійдуть вибірку залучених спеціалістів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано