Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День пам’яті Героїв Крут

Дата: 29.01.2024 15:18
Кількість переглядів: 97

29 січня ми відзначаємо 106 річницю пам’яті Героїв Крут. Цього дня віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника. Події 29 січня 1918 року є нагадуванням того, що невпинна боротьба України проти агресора триває не одне десятиліття, а більше сотні років. Самовіддана, яскрава сторінка протистояння більшовицькому загарбнику в ході Української революції 1917-1921 років – один із перших символів беззаперечного героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність України.

До Дня пам’яті Героїв Крут в закладах загальної середньої освіти Бобровицької міської ради відбулися такі заходи:  відеолекторій «Крути – бій за майбутнє» та тематична арт-акція «Пам'ятаємо вас, воїни Крут! Українському серцю вас не забуть» (Бобровицький ліцей), тематичні лекції «Герої нашої історії»  (Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1), «Це було під Крутами…» (Рудьківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), урок-реквієм «Ніколи не забути цих юних душ нескорений політ» (Озерянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), урок-кластер «Битва під Крутами: вони були такими молодими» (Кобижчанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), уроки за творами українських письменників «Пам’яті тридцяти» (Бобровицька гімназія), години спілкування «29 січня – День вшанування пам’яті Героїв Крут» (Макарівська гімназія), «Тернистими шляхами в ім’я держави» (Пісківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), «Пам’ятаємо героїв» (Горбачівська гімназія),  перегляд тематичних презентацій та документальних фільмів «Крути: подвиг і трагедія», «Крути – символ українського патріотизму», «Крути 1918», книжкові виставки, що висвітлюють хроніку подій січня 1918 року та подвиг Героїв Крут.

Бій під Крутами – трагічна й важлива подія в історії нашої країни, що нагадує про боротьбу за незалежність України. Історія, як відомо, повторюється:  сьогодні ми продовжуємо тримати оборону від російської навали.

Ми цінуємо подвиг кожного й вшановуємо пам'ять Героїв, які полягли під Крутами. Пам'ятаємо тих, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежну Україну. Шануємо наших захисників, які сьогодні відстоюють державу.

 

Відділ освіти міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано