До уваги закладів освіти, педагогічних працівників, батьків!
Міністерство охорони здоров’я України наказом від 03 лютого 2022 року № 215 затвердило Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період. Його рекомендовано використовувати для організації триразового харчування дітей віком від 1 до 6 (7) років у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах.
Відповідний наказ, а також технологічні картки на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню, оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров’я України.
Меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його з огляду на смакові уподобання дітей та технологічні можливості кожного з закладів.
ВАЖЛИВО: в разі внесення змін, меню потрібно погодити в територіальному підрозділі Держпродспоживслужби відповідно до вимог Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305.
Завантажити технологічні картки можна за посиланнями нижче: