A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

На Чернігівщині підрахували середній розмір підвищення пенсій

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України в області з 1 березня ц.р. проведені індексації пенсій, підвищено розміри мінімальних пенсій по інвалідності колишнім військовослужбовцям та постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, збільшено рівень мінімальних пенсійних виплат окремим категоріям пенсіонерів. Розмір пенсій підвищено для 265,1 тис. осіб, середній розмір підвищення склав 542 грн. Понад 29 тис. осіб установлено щомісячну доплату до пенсій в розмірі 100 гривень.

09:18 21.03.2023

Важлива інформація від Пенсійного Фонду...

Адреси та номери телефонів “гарячих ліній” відділів обслуговування громадян (сервісних центрів) Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області

14:30 20.03.2023

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг: кому передбачені знижки у розмірі 100 %, 50 %?

Пільги з оплати житлово-комунальних послуг надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн). Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає. Пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається, зокрема:

08:49 28.02.2023

У 2023 році зросла тривалість страхового стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком

        З 1 січня 2023 року для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, громадяни повинні мати  як мінімум 30 років страхового стажу. Такі зміни відбуваються через те, що в Україні протягом п'яти років (до 2028) щороку на один рік буде підвищуватися необхідний для отримання пенсійних виплат страховий стаж.

15:22 20.02.2023

Відбулося засідання колегії за підсумками роботи Головного управління у 2022 році

07 лютого ц.р в режимі відеоконференції відбулося розширене засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області, на якому було розглянуто підсумки роботи у 2022 році та визначено завдання і пріоритети на 2023 рік. У засіданні брала участь заступниця Голови правління Пенсійного фонду України Ірина Ковпашко.    Начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області Юрій Юрченко доповів про організацію роботи підрозділів Головного управління.

12:24 08.02.2023

Увага! Змінився розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при державній реєстрації легкового автомобіля в Україні.

У зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з 1 січня 2023 року змінено розмір вартості суми збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації легкового автомобіля в Україні.   Об’єктом оподаткування є вартість автомобіля, визначена відповідно до договору купівлі-продажу або інших підтверджуючих документів. Залежно від вартості, встановлено диференційовані ставки збору: 3% – якщо вартість легкового автомобіля не перевищує 442 860 грн (165 розмірів прожиткового мінімуму на 1 січня звітного року); 4% – при вартості авто від 442 860 до 778 360 грн (165-290 розмірів прожиткового мінімуму на 1 січня звітного року); 5% – якщо вартість автомобіля понад 778 360 грн (більше 290 розмірів прожиткового мінімуму на 1 січня звітного року).   Збір сплачується фізичними особами, установами та організаціями незалежно від форми власності на бюджетні рахунки для зарахування надходжень до загального фонду держбюджету, за місцем проведення першої реєстрації легкового автомобіля в територіальних сервісних центрах МВС.

16:21 06.02.2023

Чому відхиляється заява-розрахунок про суми коштів, нараховані застрахованим особам?

Для отримання від Пенсійного фонду України фінансування для оплати лікарняних роботодавцю необхідно подати заяву-розрахунок, що містить інформацію про суми коштів, нараховані застрахованим особам. У яких випадках електронну заяву-розрахунок може бути відхилено? Причина одна – це помилки.

12:11 03.02.2023

До уваги фізичних осіб – підприємців, що працюють за загальною системою оподаткування

– Які додаткові документи до заяви –розрахунку має надати ФОП для отримання лікарняних?   Якщо фізична особа – підприємець подає заяву-розрахунок за себе особисто, то до неї потрібно прикріпити скановані копії таких документів:              – річний/довідковий звіт — в залежності від дати початку випадку непрацездатності (включаючи місяць настання випадку непрацездатності);             – довідку про відсутність заборгованості по сплаті ЄСВ від органів Державної податкової служби України (включаючи місяць настання випадку непрацездатності). ВАЖЛИВО. Для уточнення даних може виникнути необхідність додати до заяви-розрахунку інші документи (наприклад, копії платіжних доручень). Довідковий звіт подається за ті періоди, що не потрапили до річного звіту.

12:40 30.01.2023

До уваги громадян! Із січня 2023 року пільги на оплату ЖКП виплачуються у грошовій формі

Нагадуємо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі» (у редакції постанови КМУ від 16.09.2022 № 1041) з 1 січня 2023 року пільги на житлово-комунальні послуги надаються виключно у грошовій готівковій формі органами Пенсійного фонду України.

14:34 23.01.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь