Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Як підтвердити стаж для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній?

27 вересня ц.р. Кабінет Міністрів затвердив зміни до порядку підтвердження стажу для призначення пенсій. Постановою від 27.09.2022 №1058 Кабінет Міністрів України  вніс чергові зміни до власної постанови від 12.08.1993 №637 «Про затвердження Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній». Документ стосується широкого кола осіб – селян, підприємців, дружин військовослужбовців, засуджених і реабілітованих осіб, працівників, які мають пільговий стаж, людей, які втратили документи через війну й не тільки.

12:43 17.10.2022

Якщо пенсіонер виїде за кордон не на ПМЖ, а тимчасово на час війни – чи припинять йому виплату пенсії?

- При тимчасовому виїзді за кордон виплата пенсії не припиняється. Виплати можуть лише призупинити – у разі неотримання призначеної пенсії протягом шести місяців підряд (наприклад, якщо людина до виїзду за кордон отримувала пенсію через «Укрпошту» та не переадресувала її на банківську картку). Призупинення виплати пенсії передбачено підпунктом 4 пункту 1 статті 49 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування (ЗДПС)».

15:15 05.09.2022

Учасники бойових дій мають право раніше виходити на пенсію та отримувати більші виплати

Пенсії учасникам бойових дій (УБД) – дещо особливий вид виплат. Призначення таких пенсій має низку особливостей, які часто бувають не до кінця зрозумілими та викликають запитання Військовим пенсія призначатиметься за спеціальним Законом «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» залежно від кількості вислуги років та сум грошового забезпечення. Цивільним особам які отримали статус УБД, наприклад, ставши добровольцями, пенсія обчислюється на загальних підставах залежно від наявного страхового стажу і зарплати за нормами Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».

15:19 29.08.2022

Як самостійно перевести пенсію з пошти на банк?

Пенсіонери можуть самостійно змінити спосіб отримання пенсійних виплат. Для цього необхідно скористатися вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду. Для переведення пенсії з поштового відділення на банківську картку потрібно зробити кілька кроків: 1. Увійдіть або зареєструйтесь в особистому кабінеті на вебпорталі ПФУ за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи ID-банкінгу. 2. У лівому боковому меню натисніть на вкладку «Пенсіонерам». 3. Оберіть пункт «Внесення змін до електронної пенсійної справи». 4. Оберіть пункт «Заява на зміну способу виплати». 5. Заповніть потрібні поля форми заяви та завантажте до неї скан-копії необхідних документів: – паспорта; – реєстраційного номера облікової картки платника податків; – реквізитів, наданих банком. 6. За бажанням отримайте електронне пенсійне посвідчення, поставивши відповідну позначку в пункті «електронне». 7. Сформуйте заяву, затвердьте її кваліфікованим електронним підписом та надішліть до ПФУ.

16:34 25.08.2022

Отримати пенсійне посвідчення – це просто

Три кроки відділяють українців похилого віку від отримання головного  документа, який підтверджує статус пенсіонера. Для того, аби отримати посвідчення, потрібно:

10:54 17.08.2022

Вже протягом тривалого часу не можу отримати пенсійне посвідчення. Що відбувається?

Як повідомила начальник Управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Світлана Симанчук Постановою  Правління Пенсійного фонду України «Про порядок оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії», зокрема, передбачається, що пенсійні посвідчення виготовляються на підставі заяви на виготовлення пенсійного посвідчення особи, якій призначено пенсію, що подається до територіального органу Пенсійного фонду України за місцем перебування особи на обліку як одержувача пенсії.

12:24 12.08.2022

Чи може пенсіонер отримувати виплату за кордоном, якщо виїхав на постійне місце проживання?

Пенсію можна отримувати якщо в країні, де перебуває пенсіонер, укладена міжнародна угода чи договір з Україною. Для цього пенсіонеру потрібно звернутись до органу соцзахисту держави перебування щоб перевести українську пенсію на рахунок за кордон.

14:59 08.08.2022

Пенсійне забезпечення учасників бойових дій

Учасники бойових дій мають право на достроковий вихід на пенсію за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками – 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок. Розмір пенсії учасників бойових дій згідно з Законом України від 09.07.2003 № 1058 "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" залежить від тривалості набутого страхового стажу та отриманого заробітку, з якого сплачувалися страхові внески. Осіб, які належать до учасників бойових дій, визначено статтею 6 Закону України від 22.10.1993 № 3551 "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

15:27 01.08.2022

Який порядок призначення пенсії по інвалідності?

Повна або часткова втрата здоров’я дає людині право на отримання статусу непрацездатного (обмежено працездатного) і оформлення пенсії по інвалідності. Пенсія по інвалідності призначається незалежно від того, коли настала інвалідність, а її розмір залежить від отриманої групи інвалідності. В осіб, яким призначено I групу інвалідності, розмір пенсії становить 100% розміру пенсії за віком. При цьому для призначення пенсії необхідно мати страховий стаж від 1 до 10 років, залежно від віку, в якому людину визнано інвалідом.

11:14 25.07.2022

Увага! Оновлено правила подання відомостей для створення і ведення електронних трудових книжокУвага! Оновлено правила подання відомостей для створення і ведення електронних трудових книжок

15 липня 2022 року набули чинності оновлені правила подання відомостей про трудову діяльність застрахованих осіб в електронній формі, затверджені постановою правління Пенсійного фонду від 01.06.2022 № 8-3 «Про порядок та черговість подання відомостей для створення електронних трудових книжок».

14:47 18.07.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь