A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Як не втратити субсидію на неопалювальний сезон?

Житлова субсидія на неопалювальний сезон призначається на період з 1 травня по 30 вересня. Більшості українців, які отримували допомогу в опалювальному сезоні, на неопалювальний ії призначать автоматично. Якщо відсутні борги понад три місяці на суму більше ніж 680 грн. Якщо заборгованість є, субсидію призначать в разі реструктуризації боргу за зверненням громадянина.

14:49 12.06.2023

До уваги страхувальників!

ЗАЯВУ-РОЗРАХУНОК НА ФІНАНСУВАННЯ ДОПОМОГИ НА ПОХОВАННЯ ЗАСТРАХОВАНОЇ ОСОБИ МОЖНА ПОДАТИ ЧЕРЕЗ ВЕБПОРТАЛ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСЛУГ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ Статтею 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» №1105 визначено, що допомога на поховання застрахованої особи призначається члену сім’ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі заяви, документа, що посвідчує особу, та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть або довідки про смерть.

14:53 07.06.2023

Внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій

18 квітня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо надання окремих видів грошової допомоги, пільг і житлових субсидій». Документ передбачає, зокрема:

14:27 24.05.2023

ОФОРМЛЕННЯ ДОКУМЕНТІВ НА ВИПЛАТУ ЛІКАРНЯНОГО ПО ВАГІТНОСТІ ТА ПОЛОГАХ ПРИВАТНОМУ ПІДПРИЄМЦЮ

   Жінка-підприємець має право на отримання допомоги по вагітності та пологах за умови сплати єдиного соціального внеску. Відповідно до вимог пункту 1 статті 18 Закону України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами. 

16:27 15.05.2023

ПРИЗУПИНЕННЯ ДІЇ ТРУДОВОГО ДОГОВОРУ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ ВПЛИВАЄ НА ОБЧИСЛЕННЯ СЕРЕДНЬОЇ ЗАРПЛАТИ ДЛЯ РОЗРАХУНКУ ЛІКАРНЯНИХ

З 1 січня 2023 року діє оновлений Порядок обчислення середньої заробітної плати для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням. Зміни до документу внесено Постановою Уряду від 02.12.2022 року №1350. Основною зміною стало внесення до переліку поважних причин, що дають право на зменшення кількості днів в розрахунковому періоді, призупинення дії трудового договору у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

09:40 10.05.2023

Переваги легального працевлаштування

Якщо працівник не оформив офіційно трудові відносини – він позбавляється: трудового (страхового) стажу; законодавчо встановленої тривалості робочого часу; оплачуваних відпусток, передбачених законодавством України; оплати лікарняного; щомісячної компенсації збитку у випадку трудового каліцтва або професійного захворювання, а також  одноразової допомоги (у тому числі родині у випадку  смерті працівника); пенсійного забезпечення в майбутньому; допомоги  по безробіттю, розмір якої залежить від офіційного заробітку.

15:27 27.04.2023

Розрахунок суми допомоги

Для правильного розрахунку суми допомоги за даними системи персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб (СПОВ), яка відображається в заяві-розрахунку, необхідно своєчасно подавати квартальні звіти з Єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Довідкові звіти з ЄСВ за місяці розрахункового періоду, які не увійшли в звітний період, необхідно подати до зміни статусу листка непрацездатності на «ГОТОВО ДО СПЛАТИ».

16:27 24.04.2023

Страхові виплати у 2023 році: що змінилося

З 01.01.2023 набув чинності Закон України від 23.09.1999 №1105-XIV “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” у редакції Закону України від 21.09.2022 № 2620-IX “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон), у зв’язку з чим набули чинності зміни щодо призначення страхових виплат за соціальним страхуванням у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та за соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

08:45 20.04.2023

Подати заяву на оформлення пенсії можна за допомогою сервісу Дія.Підпис

Відтепер, для зручності людей, які бажають подати заяву на призначення пенсії, але не мають можливості отримати КЕП, щоб подати заяву дистанційно, на вебпорталі електронних послуг ПФУ реалізовано можливість оформлення пенсії за допомогою Дія.Підпису.  

14:41 18.04.2023

Якій порядок отримання страхових виплат при нещасному випадку на виробництві або професійному захворюванні?

Страховими виплатами є грошові суми, які уповноважений орган управління виплачує застрахованій особі чи особам, які мають на це право, у разі настання страхового випадку. Факт нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання розслідується в порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України відповідно до Закону України "Про охорону праці".

14:39 18.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь