Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Новий пенсійний закон: що змінюється для українців

Ще у середині лютого цього року парламент ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення пенсійного законодавства» (№ 2040), який тоді був досить обговорюваним в суспільстві, адже вирішував чимало нагальних пенсійних проблем, як-то індексація пенсій держслужбовців чи достроковий вихід на пенсію людей, що втратили роботу.

15:15 01.06.2022

Звільнення від сплати ЄСВ упродовж дії воєнного стану не передбачає зарахування періодів роботи до страхового стажу

Законодавством України передбачено право фізичним особам - підприємцям на спрощеній та загальній системі оподаткування, особам, які здійснюють незалежну професійну діяльність та членам фермерського господарства, тимчасово, з 1 березня 2022 року та протягом 12 місяців після припинення або скасування воєнного стану не нараховувати та не сплачувати єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за себе. Але підприємець має врахувати, що відповідні місяці до страхового стажу не враховуватимуться. Адже до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески. Розмір щомісячного внеску не має бути меншим за встановлений законом мінімальний (з 01.01.2022 – 1430 грн).

15:12 01.06.2022

Про порядок виплати щорічної разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань у 2022 році

Урядом затверджено постанову Кабінету Міністрів України від 07.05.2022 №540 «Деякі питання виплати у 2022 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» і «Про жертви нацистських переслідувань», яка передбачає порядок виплати з державного бюджету разової грошової допомоги ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.

08:06 24.05.2022

Пенсійний фонд збільшив кількість послуг, які надаватимуться за допомогою онлайн сервісів

В умовах війни отримання послуг онлайн є дуже актуальним. Пенсійний фонд України розширив кількість послуг з пенсійних питань, питань соціального страхування, які можна отримати не виходячи з дому та не звертаючись особисто до фахівців  сервісних центрів. 

12:52 09.05.2022

Здійснено перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців

У квітні ц.р. здійснено перерахунки пенсій членам сімей загиблих військовослужбовців Про це повідомило Головне управління Пенсійного фонду України в області. Мінімальні гарантії щодо пенсій членам сім’ї загиблого військовослужбовця передбачають, що така пенсія на кожного члена сім’ї складає не менше: 7 800 грн - на кожного з батьків та подружжя, 6 100 грн - на кожну дитину.

12:50 09.05.2022

Пенсійні виплати в умовах війни: поширені запитання

Пенсійним фондом України забезпечено своєчасне фінансування пенсійних виплат, навіть в умовах воєнного стану.  В повному обсязі профінансовано виплати за березень та квітень. Так, 25 березня цього року було  профінансовано в повному обсязі пенсії за квітень по Чернігівській області. •          Якщо людина евакуювалась в інший регіон, а пенсію отримувала за місцем проживання, як бути? Якщо виїхала за кордон? Якщо пенсіонер отримував пенсію через банківську установу, то він може отримати її в будь-якій області України, а також і за кордоном.

08:35 02.05.2022

До уваги пенсіонерів!

Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області повідомляє, що нарахування пенсій та їх фінансування у березні та квітні 2022 року проведено своєчасно та в повному обсязі. Зарахування пенсій за квітень місяць на поточні рахунки пенсіонерів у банках здійснено, навіть раніше встановлених дат виплат: ще наприкінці березня. Виплата пенсій особам, що отримують їх через відділення поштового зв’язку здійснюється Укрпоштою відповідно до графіків роботи їх відділень. Оскільки звіти від Чернігівської Дирекції Укрпошти про виплату пенсій за березень та квітень до ГУ ПФУ в Чернігівській області ще не надходило, то сказати про повноту здійснення виплати пенсії даній категорії пенсіонерів не даний час не маємо можливості.

08:34 02.05.2022

На Чернігівщині перерахували пенсії

Перерахунки з 01.03.2022. На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2022 № 118 “Про індексацію пенсій та заходи щодо підвищення рівня соціального захисту найбільш вразливих верств населення у 2022 році” було проведено перерахунки пенсій 288,6 тисячі цивільних пенсіонерів. Розмір пенсії підвищено 263,5 тисячі осіб, середній розмір підвищення склав – 279,86 грн, а також перерахунки пенсій 18,7 тисячі пенсіонерів силових структур, середній розмір підвищення склав 710,12 грн.

15:48 28.04.2022

Верховна Рада України встановила щорічну індексацію пенсій для військових і держслужбовців

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення пенсійного законодавства, який передбачає індексацію пенсій, зокрема, для військовослужбовців і держслужбовців.

11:01 21.02.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь