A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

- Чи може колишній військовослужбовець, не пенсіонер, який є учасником бойових дій, отримати разову грошову допомогу до Дня незалежності України, якщо він не звернувся за ії виплатою до 24 серпня? Постановою Кабінету Міністрів України № 754 від 21 липня 2023 року “Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань“ передбачено, що отримувачі грошової виплати до Дня Незалежності України, зокрема, ветерани війни, які не є пенсіонерами, не перебувають на службі і набули відповідного статусу до 24 серпня поточного року включно, можуть звернутися до органів Пенсійного фонду України та отримати її до 1 листопада поточного року.

11:45 22.08.2023

Види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання

Законом України від 23.09.1999 № 1105-XIV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» передбачено такі види страхових виплат внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання:

11:43 22.08.2023

Українці пенсійного віку зможуть віддалено звертатись до ПФУ

Міністерство соціальної політики активно працює над тим, аби всі громадяни, незалежно від місця їх знаходження (перебування на ТОТ, вимушеного переміщення в середині чи поза межі України) мали доступ до соціальної підтримки та пенсійних виплат.  За ініціативи Мінсоцу, Уряд  ухвалив декілька рішень, які значно розширюють можливості громадян для подання заяв на зміну способу виплат (з “Укрпошти” на банківські картки), а також для проходження фізичної ідентифікації для отримання виплат. 

12:37 17.08.2023

Інформаційна кампанія "Виходь на світло!"

З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Державна служба України  з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!». Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також в одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства. Такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування.

11:09 14.08.2023

Державна служба України з питань праці розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!»

  З метою донесення до всіх громадян інформації про ризики і наслідки незадекларованої праці, правильність оформлення трудових відносин та зміни у законодавстві Державна служба України  з питань праці  розпочала інформаційну кампанію «Виходь на світло!».                  Мета кампанії полягає в інформуванні роботодавців та працівників про вимоги законодавства до оформлення трудових відносин, а також в одночасному здійсненні моніторингу стану додержання вимог законодавства. Такий моніторинг є основою для формування переліків суб’єктів господарювання, які використовують працю без укладення трудових договорів, для подальшого спостереження та реагування.

10:58 14.08.2023

Оформлення субсидій: коли спливає термін подачі заяв?

У разі подання заяви протягом двох місяців з початку опалювального/ неопалювального сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону, але не раніше дня виникнення права на її отримання. Якщо запізнитися з оформленням субсидії? Якщо запізнитися з оформленням допомоги, субсидію призначать від дати звернення, а не від початку сезону. Наприклад, в опалювальний сезон подавати заяви можна протягом всього сезону. Але якщо громадянин претендує на повернення субсидії до 15 жовтня - подає заяву в листопаді або грудні.

15:25 27.07.2023

ЗАПИТУЄТЕ – ВІДПОВІДАЄМО

Хто в селі має право на отримання пільги в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу?    Право на пільгу в розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу мають пенсіонери, які працювали за певними спеціальностями та проживають у сільській місцевості.

12:40 24.07.2023

Легалізація зарплати: відповідальність та наслідки

Сьогодні в Україні гостро стоїть проблема легалізації трудових відносин та заробітної плати. На жаль, відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам законодавства. Користуючись тим, що зараз у нашій державі важко знайти роботу, працедавці змушують робітників працювати за «сірими», вигідними лише їм схемами, добре розуміючи, що у людей немає іншої альтернативи. Часто працівники отримують офіційну зарплату меншу за мінімальну (або на рівні мінімальної), а решту зарплати − у «конверті». Таким чином роботодавці ухиляються від сплати податку. Не рідкість і випадки, коли працівники взагалі офіційно не оформлені на роботу. Це робиться для того, аби мiнімізувати витрати та отримати максимальний прибуток. Через те, що величезні суми коштів виводяться «в тінь» держава втрачає десятки мільярдів гривень доходів до держбюджету, Пенсійного та інших страхових фондів, а працівники залишаються позбавленими соцвиплат та соцгарантій.

08:38 24.07.2023

Субсидію після підвищення тарифу на електроенергію перерахували. Мешканці Чернігівщини отримають компенсацію в повному обсязі

На початку липня ц.р Головне управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області здійснило автоматичний перерахунок та перепризначення субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі на новий період із урахуванням підвищеного тарифу на електроенергію для споживачів із 1 червня 2023 року.

15:41 18.07.2023

До уваги громадян! Забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення змінюється

13 червня ц.р.  Уряд  України ухвалив постанову № 601, яка дає можливість в рамках експериментального проєкту максимально спростити процедуру звернення громадян за житловою  субсидією і забезпечити швидке прийняття рішення щодо її надання. Відповідно до прийнятої постанови, для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення:

11:02 13.07.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь