Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Відділ культури та туризму

Перший регіональний відкритий фольклорний фестиваль « ПЕТРІВСЬКІ ПЕРЕСПІВИ»

      Народна пісня – основа духовного життя українського народу. Це твердження можна вважати девізом  Першого регіонального відкритого фольклорного фестивалю «ПЕТРІВСЬКІ ПЕРЕСПІВИ», який відбувся 11 липня у парковій зоні м. Бобровиця.          Фестиваль, пропагуючи українську пісню, плекаючи рідну мову, сприяв утвердженню духовності та народних традицій на Бобровиччині, вихованню молодого покоління на кращих зразках народної творчості.          Захід розпочався святковою ходою всіх учасників з піснею та власноруч сплетеним вінком.          Відкрила фольклорний фестиваль начальник відділу культури та туризму Бобровицької міської ради Людмила ЛУЦЕНКО яка наголосила, що пісенний фестиваль проводиться напередодні одного з найбільших християнських свят, День Святих Первоверховних апостолів Петра і Павла,  яке відзначають 12 липня. Також подякувала всім за допомогу в організації та проведенні фестивалю, учасникам  побажала вдалих виступів, глядачам хорошого настрою.

16:27 12.07.2021

«В гості казка завітала»

Сьогодні у бібліоальтанці, що на дитячому майданчику біля центрального пляжу, пройшла інформаційно-розважальна програма «В гості казка завітала», де діти з радістю приймали участь у казковій вікторині, малювали героїв улюблених казок, складали пазли, грали в ігри та пускали мильні бульки.

16:07 09.07.2021

Катерина Калініченко отримала Грамоту Верховної Ради України

За вагомий особистий внесок у соціально-економічний і культурно-освітній розвиток держави, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 25-ї річниці Дня Конституції України було нагороджено грамотою Верховної Ради України Катерину Калініченко, методиста Бобровицького міського Будинку культури. Нагороду вручала Тетяна Олешко, помічник народного депутата України Бориса Приходька.

15:06 29.06.2021

Працівники сільських закладів культури вшанували пам'ять полеглих солдат

Щорічно, 22 червня, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Ця дата припадає на день початку німецько-радянської війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. Цього дня ми згадуємо усіх тих, хто впав на полі брані, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Вітчизна була вільною від будь-якого завойовника. І наш святий обов’язок сьогодні – зберегти мир, спокій і злагоду у суспільстві задля світлої пам’яті тих, хто ціною свого життя йшов до Перемоги. З нагоди пам’ятної дати працівники сільських закладів культури вшанували пам'ять полеглих солдат та здійснили покладання квітів до братських могил. Були оформлені тематичні книжкові та фото виставки.

14:53 22.06.2021

До Публічної бібліотеки завітав народний аматорський фольклорно-автентичний ансамбль "Злагода"

Напередодні Свята Трійці до Публічної бібліотеки завітав народний аматорський фольклорно-автентичний ансамбль "Злагода" з с. Мирне. На зустрічі глядачі познайомилися з творчістю фольклорного колективу, почули у їхньому виконанні самобутні українські пісні, насолодилися чудовим народним вокалом учасниць ансамблю на чолі з його керівником Оленою Ковальчук. Бібліотекар читального залу Галина Грищенко познайомила присутніх з традиціями святкування Трійці. Леся Циба - директор Публічної бібліотеки подякувала учасницям фольклорного ансамблю за їхню творчість, самобутність та любов до української пісні. Завершилася зустріч живим і невимушеним спілкуванням за чашкою чаю.

15:57 18.06.2021

У приміщенні Публічної бібліотеки відбудеться зустріч з народним аматорським фольклорно-автентичним ансамблем "Злагода"

18 червня об 11.00 годині в приміщенні Публічної бібліотеки відбудеться зустріч з народним аматорським фольклорно-автентичним ансамблем "Злагода" з с. Мирне. Тож запрошуємо всіх, хто любить живу красу української пісні! Учасниці колективу подарують вам гарний настрій і частинку своєї душі. Вхід безкоштовний.

15:46 14.06.2021

Двохсотметровий рушник-оберіг

Об'єднати суспільство навколо давніх українських традицій, ознайомити і долучити до виготовлення своїми руками рушника технікою вибійки - мета обласного майстер-класу "Чернігівщини дерево-життя - могутній України оберіг". До цього дійства, організованого майстрами Обласного центру народної творчості м.Чернігова долучилась бібліограф Бобровицької Публічної бібліотеки Оксана Делемень. За її словами, ця серйозна, відповідальна праця проходила у дружній, теплій атмосфері, супроводжувалась невимушеним спілкуванням, згадками традицій, звичаїв та піснями. Гарний настрій і захоплюючі враження залишились від спільної праці.

15:48 11.06.2021

Ким стати в майбутньому, яку професію обрати?

Вибір професії – це надзвичайно відповідальний етап у житті людини. Важливо правильно обрати собі майбутній фах, тобто практично свій життєвий шлях. Проте зробити це не так просто – не завжди вистачає знань про кожну з професій і вміння оцінити власні здібності та можливості, виявити свої інтереси і вподобання. Щороку перед випускниками школи постає ряд важливих запитань: ким стати в майбутньому, яку професію обрати та як не помилитись з вибором і бути потрібним, затребуваним спеціалістом? Щоб допомогти випускникам вірно обрати навчальний заклад та майбутню професію у бібліотеці для дітей бібліотекарі влаштували тематичний стелаж "Профорієнтація. Інформація. Освіта"

15:55 10.06.2021

5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища

Традиційно Україна, як і весь світ, 5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря. У нашій незалежній державі сьогодні особливо гостро постало питання екологічного оздоровлення та охорони навколишнього середовища. Необхідно, щоб кожна людина пройнялась відповідальністю за долю природи. З даної теми 06 червня у бiблiотецi для дітей проведена Еко-година " Свій голос я віддаю на захист рідної природи".

08:10 07.06.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь