A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Пенсійний фонд України інформує

Пенсії скорочують?

Останнім часом в деяких електронних ЗМІ поширюється інформація про те, що багатьом українцям заднім числом скорочують пенсії. Чи відповідає це дійсності? З цим запитанням ми звернулися до начальника Управління пенсійного забезпечення  Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Любові Кислої. - Любов Іванівна, чи насправді громадянам починають скорочувати пенсії? - Це фейкові новини. (Фейк-ньюз(-с) від англ. fake news — підроблені новини, маніпулятивне спотворення фактів, дезінформація, яка не витримує жодних перевірок на відповідність - Ред.) Лише за минулий рік вісім разів в Україні підвищували пенсії для різних категорій громадян. Середня пенсія по області зросла за 2020 рік на 411 грн, із 2764 до 3175 грн. На 2021 рік заплановано шість етапів підвищення пенсій для різних категорій пенсіонерів – у січні, березні, квітні, липні, жовтні та грудні.

11:33 05.04.2021

Пенсію підвищили 224 тис. пенсіонерам

З 1 березня 2021 року в області проіндексовано пенсію, у зв’язку зі зростанням середньої заробітної плати та показника інфляції, 277,9 тис. особам. До рівня 2200 грн. підвищено розміри пенсій особам, які мають повний страховий стаж (35 років для чоловіків та 30 років для жінок). Розмір пенсії підвищено для 224,1 тис. осіб. Середній розмір підвищення склав 217,38 грн. Якщо розмір підвищення в результаті перерахунку пенсії не досягає 100 грн., то встановлюється щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру, яка враховується під час подальших перерахунків пенсії. Про це повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Наталія Білозуб.

15:48 16.03.2021

Перерахунок пенсійних виплат «чорнобильцям» з 1 січня 2021 року

У березні 2021 року одержувачі пенсій по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника відповідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», пенсія яким обчислюється з урахуванням пункту 9-1 постанови Кабінету Міністрів України №1210 від 23.11.2011року «Про підвищення рівня соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», тобто із п’ятикратного розміру мінімальної заробітної плати,  одержать не тільки проіндексовану пенсію за березень, а й доплату за січень-лютий 2021 року. Про це повідомила заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області  Наталія Білозуб.

11:17 09.03.2021

На яку пенсію можна сподіватися в Україні, якщо людина роками працювала в Польщі?

На питання громадян  відповідає заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Чернігівській області Наталія Білозуб. – Наталіє Анатоліївно, чи враховуються громадянам періоди роботи за кордоном? – Відповідно до статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (далі – Закон) починаючи з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років мають особи за наявності страхового стажу з 1 січня 2021 року по 31 грудня 2021 року – не менше 28 років.

11:34 04.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь