A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Основи кібергігієни

Чи «ховаються» віруси у QR-кодах?

Використання QR-кодів (Quick Response code, або Код швидкого відгуку) стає дедалі популярнішим серед українців, а сфери їх використання чи не щодня розширюються. У QR-коді можуть бути зашифровані різноманітні дані: адреса вебсайту, посилання, документ будь-якого формату, текст, зображення, координати чи контакти та багато іншого. Це може бути все, що завгодно: від меню у кафе – до банківських реквізитів для оплати товару чи послуги.

10:49 20.02.2023

Наскільки безпечно користуватися громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi?

Сьогодні підключитися до безплатних мереж Wi-Fi можна у багатьох закладах харчування, в парках, громадському транспорті, торговельних центрах і навіть в укриттях. Безумовно, для багатьох українців це – зручний та вигідний спосіб дістати доступ до інтернету та бути на зв’язку. Проте і ризики під час користування громадськими безкоштовними мережами Wi-Fi все ж існують. 

15:06 21.10.2022

Як безпечно користуватися Bluetooth?

Bluetooth – популярна технологія бездротового зв’язку, присутня сьогодні майже на всіх пристроях. Зараз Bluetooth здебільшого використовують не для передання даних чи файлів, як раніше, а для під’єднання смарт-годинників, бездротових навушників, динаміків або комп’ютерних мишок та інших гаджетів.

15:03 15.10.2022

Що таке DDoS-атака?

DDoS-атака – це атака на комп’ютерні системи органу, організації, установи з метою порушення доступності атакованих вебресурсів. Простими словами, під час атаки одночасно створюється така величезна кількість зовнішніх запитів (рахунок може йти на мільйони), що атакована система не в змозі їх обробити. Як наслідок – виникають збої в її роботі або вона взагалі перестає повноцінно працювати.  

13:35 23.04.2022

Як вберегти свої гаджети від потенційного зламу?

ЦПД при РНБО України закликає убезпечити свої гаджети. Українці почали отримувати повідомлення для відновлення акаунтів, що надходять з телефонів, викрадених військовими рф, в намаганні відновити доступ до награбованих "трофеїв".

10:51 10.04.2022

Цифрова гігієна у смартфоні

Центр протидії дезінформації при РНБО України рекомендує дотримуватися цифрової гігієни у смартфоні. Для безпечного отримання цифрових послуг та інформації в додатку Дія, банку, соціальних мережах та месенджерах, рекомендуємо:

11:42 23.03.2022

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь