Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Обмін досвідом щодо впровадження в закладах освіти фінансової автономії

Дата: 22.05.2024 16:58
Кількість переглядів: 101

21 травня за ініціативи Валентини Мартишевської, начальника відділу освіти міської ради, в м. Прилуки відбувся виїзний семінар  керівників закладів  загальної середньої освіти  на тему «Фінансова автономія закладів освіти: переваги та ризики». В Управлінні  освіти  Прилуцької  міської ради  гостей  зустріли  Олена Попенко, міський голова, Валентина Ходюк, заступник начальника, та головні спеціалісти Управління  освіти  міської ради.

Представники освітньої галузі громад поділилися досвідом щодо переходу закладів освіти на фінансову автономію, обговорили її переваги та імовірні ризики, варіанти ведення бухгалтерського обліку та специфіку бюджетного кодексу. Було відмічено, що надана автономія закладам освіти сприяє підвищенню рівня ефективності здійснення менеджменту закладу, наданню якісних освітніх послуг. Акцентувалася увага також на організації харчування дітей у закладах дошкільної й загальної середньої освіти,  підвозу учнів, грантової діяльності (залучення  коштів для потреб  закладів освіти  шляхом  участі  в  грантових конкурсах).

 Після обговорення актуальних питань учасники заходу відвідали  Прилуцьку  гімназію   №10  (директор - Юлія  Зімбалевська) та Прилуцький ліцей  №1 імені Г. Вороного  (директор - Олена  Рогальова). Вони ознайомилися з особливостями освітнього процесу, матеріально-технічною базою цих закладів.  У Прилуцькій гімназії  № 10  побували в сучасному  укритті та класі  безпеки, що обладнаний  відповідно до вимог і займає третє місце в Чернігівській області.

Дякуємо організаторам за цікавий та продуктивний семінар, від якого керівники ЗЗСО отримали цінний досвід практиків, приємні враження  та  позитивні емоції.

Фото без опису

           



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано