A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Учителі початкових класів освітніх закладів Бобровицької громади взяли участь у Catch-up проєкті від UNICEF для початкової школи, що спрямований на надолуження освітніх втрат

Дата: 08.04.2024 12:24
Кількість переглядів: 55

Учителі початкових класів других класів  освітніх закладів Бобровицької міської ради Оксана Глушко, учитель Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів; Олена Шостак, учитель Марковецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів; Тетяна Савченко, учитель Гобачівської гімназії, Лілія Набок та Світлана Сіра, учителі Боровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 беруть участь у Catch-up проєкті для початкової школи, спрямований на надолуження освітніх втрат, що виникли через повномасштабну війну в Україні та, як наслідок вплинули на перебіг освітнього процесу у школах.

Даний проєкт організувала громадська організація «ГО ГЛОБАЛ». Catch-up primary реалізується у партнерстві з UNICEF, має на меті проведення занять для 6000 учнів початкових класів у Чернігівській та Київській областях, в тому числі на територіях, що найбільше постраждали від бойових дій. Програма реалізується з метою заповнення прогалин у навичках читання, письма та лічби та забезпечення відповідності знань дітей до затвердженої програми Міністерством освіти і науки відповідно до класу. Перший етап навчання: онлайн-тренінг відбувся 27-29 березня, на платформі ZOOM.

Освітня фундація «ГО ГЛОБАЛ» разом з UNICEF Україна  запросила вчителів початкової школи Бобровицької громади, а саме вчителів, які зараз викладають  у других класах на ІІ етап навчання -  фінальну зустріч тренінгу 06 квітня 2024 року, який відбувся у м. Київ, у Культурно-мистецькому центрі НаУКМА, авдиторія «Колізей».

Програма надолуження освітніх втрат «вирішує» так би мовити, «локальну» навчальну проблему певної дисципліни, на яку є запит через конкретний новий виклик. Навчальні програми з математики та української мови проєкту «КЕЧ» має свої унікальні особливості, котрі вирізняють даний проєкт серед інших й спрямовані на подолання освітніх втрат у мотивації дітей, у використанні платформ для вчителів й дітей, у психоемоційному розвитку, у використанні настільної гри.

Учасники зібрання працювали у групово-блоковій формі роботи, переходячи від локації до локації колом. Де І блок – резильєнтність (розвиток резильєнтності на уроках у початковій школі), ІІ блок українська мова (проведення уроку за 1 планом конспектом), ІІІ блок – психологія (огляд психоемоційного блоку, принцип уникнення травмонебезпечних ситуацій під час навчання. Принцип побудови навчальних матеріалів з урахуванням травмочутливості учнів) , ІУ блок – математика (проведення уроку за 1 планом конспектом).

Учителі початкових класів Бобровицької громади, як учасники зібрання працювали творчо, креативно, професійно вирішували різнорівневі завдання та ситуації.

Наступні зустрічі будуть організовані для учителів початкових класів, які навчають у 1,3, 4 класах.

GoGlobal – освітня фундація, мета якої є сформувати соціальний інтелект, творчі та підприємницькі навички у дітей та молоді України. Допомогти Поколінню Перемоги – дітей та молоді, яка зростає зараз та вже бере участь у допомозі ЗСУ, відновленні своїх громад та готові будувати повоєнну країну, стати лідерами нової України.

Дякуємо організаторам за можливість взяти участь у даному важливому проєкті.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь