A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Квест до Міжнародного дня рідної мови

Дата: 21.02.2024 11:54
Кількість переглядів: 79

Рідна мова – це мова, яка першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями. Мова – це  той  інструмент , який  єднає  націю,  народність, народ до єдиного цілого. Це великий  скарб, який треба шанувати, берегти  і  розумно  збагачувати.

З метою розвитку та  поглиблення знань з рідної мови, формування особистості учнів, здатних гідно передати духовні надбання свого народу, попередніх поколінь, виховання любові до рідного слова, краю, народних пісень, формування справжнього патріотизму  був проведений квест «Лабіринти мови» (спікер – Олена Карнашенко, консультант комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Бобровицької міської ради.)

Участь у заході брали команди здобувачів освіти 6 класу міських закладів загальної середньої освіти (Бобровицький ліцей, Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, Бобровицька гімназія). На початку гри  кожна команда отримала маршрутний лист, в якому зазначені мовні станції  із завданнями.

Рухаючись від «станції» до «станції», діти виконували різні завдання: розшифровували слова за шрифтом Брайля, закінчували прислів’я, складали слова з літер запропонованого слова, знаходили зашифровані вислови про мову, відгадували морфологічні шаради та виконували вправу «Ерудит».

Виконуючи  творчі  завдання, діти демонстрували глибокі знання рідної мови. Тепла, дружня атмосфера додавала оптимізму та наснаги.

Валентина Мартишевська, начальник відділу освіти Бобровицької міської ради, нагородила команди  Подяками та вручила солодкі призи. У квесті-грі не було команди-переможця. Це - спільний результат, яким діти наближають ПЕРЕМОГУ УКРАЇНИ!

 

Відділ освіти міської ради

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь