A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Компанії та організації Чернігівської області запрошують до участі в проєкті «Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній»

Дата: 12.02.2024 11:47
Кількість переглядів: 52

Громадська організація «Центр зайнятості Вільних людей» оголошує набір компаній та організацій Чернігівської області для участі в проєкті, діяльність якого спрямована на інформування та розширення обізнаності роботодавців з Чернігівської області щодо особливостей реінтеграції ветеранів в колективи, розробки  програм та рекомендацій щодо організації умов та облаштування робочих місць, інформування колективів щодо особливостей комунікації та взаємодії з ветеранами.

Наразі у лавах Збройних Сил України служать до 20% військовозобов’язаних співробітників більшості компаній. Про це свідчать результати опитування бізнесу, яке провела Європейська Бізнес Асоціація.  Кількість демобілізованих бійців в Україні після війни, за оцінками міністерки у справах ветеранів Юлії Лапутіної, може сягнути 4−5 млн людей. При цьому, чисельність працездатного населення суттєво зменшиться — до 11, 7 млн. осіб у 2024 - 2032 роках (за даними екс-міністра економіки, президента Київської школи економіки (KSE) Тимофія Мілованова).

Тож враховуючи зменшення кількості людей працездатного віку і збільшення при цьому людей з бойовим досвідом, компанії та організації опиняться в нових реаліях, де так чи інакше розглядатимуть кандидатів-ветеранів та ветеранок на різні посади, продовжать чи почнуть працювати з ними.

«Повернення до цивільного життя — процес довготривалий та комплексний, а масштаб виклику такий, що не тільки держава та роботодавці, а й ми всі як суспільство маємо взяти відповідальність за адаптацію ветеранів. Бо зараз вони взяли на себе відповідальність відстоювати нашу незалежність, право жити та працювати на своїй землі», — Оксана Філоненко, директорка ГО «Центр зайнятості Вільних людей».

У рамках проєкту «Навігація повернення ветеранів: професійні рішення для компаній» компанії не лише навчаться комунікувати та працювати зі своїми мобілізованими працівниками,  але й розумітимуть  як наймати працівників-ветеранів, отримають інструменти та дієві поради, які сприятимуть  поверненню та реадаптації  ветеранів на роботу. 

Участь в проєкті безоплатна.

Проєкт складається з двох етапів:

• Базова навчально-консультаційна програма - складається з двох тренінгів «Особливості комунікації та ефективної взаємодії з ветеранами» та «Як розробити дієву програму реінтеграції ветеранів у компанію : підходи, принципи, інструменти».

Період проведення: січень-лютий 2024 року.

• Поглиблена навчально-консультаційна програма для відібраних компаній. Після участі в першому етапі проєкту три компанії отримають можливість підтримки у розробці та впровадженні індивідуальної програми реінтеграції ветеранів відповідно до своїх потреб та запитів. Програми можуть включати дослідження потреб ветеранів у компанії, розробку алгоритмів повернення до роботи ветеранів на свої робочі місця, повернення до професійної діяльності ветеранів з інвалідністю, створення для них можливостей перекваліфікації та нових професійних можливостей, особливості підтримки та повернення жінок- ветеранок.

 Період проведення - березень - липень 2024 року.

Як зареєструватися?

Заповніть, будь ласка, анкету за посиланням:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdOji1zQKP7NHIUXvWarPActEN_1AGxwPBOHYBV_W_jE8XSJg/viewform

Проєкт реалізується за підтримки урядів Великої Британії, Канади, Сполучених Штатів Америки, Фінляндії, Швеції та Швейцарії.

Про нас:
З 2014 року ГО «Центр зайнятості Вільних людей» займається професійною реінтеграцією ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, жінок та інших осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні. Ми перетворюємо кризу на розвиток, зміцнюємо потенціал кожного та надаємо можливості для професійного зростання, сприяючи стійкості та відновленню людського капіталу.

 
Ми розробили та впровадили комплексні програми реінтеграції, спрямовані на адаптацію військового досвіду до цивільної кар’єри, кейс-менеджмент для ветеранів з інвалідністю, а також розробили методологію та запустили пілотну програму наставництва «рівний-рівному» для ветеранів.

 
Наша експертиза

  • Понад 6000 ветеранів відвідали профорієнтаційні тренінги, 1300 з них пройшли комплексну програму реінтеграції «Військовий імунітет у цивільній кар’єрі».
  • Надано понад 16 тис. профорієнтаційних та психологічних консультацій.
  • 3930 пройшли перепідготовку, близько 200 з них започаткували власну справу.

У 12 областях України проведено тренінги по роботі з ветеранами, в яких взяли участь:

  • близько 600 представників органів влади, місцевих компаній, роботодавців;
  • 16 представників 56 регіональних центрів зайнятості.

Давайте зробимо інклюзивним ринок праці разом! Долучайтеся!

 

Контакти для зв`язку

Анастасія Потапенко, менеджерка з комунікацій проєкту

anastasia.potapenko@czvl.com.ua

www.czvl.com.ua

www.facebook.com/jobsoldiers

063 415 44 79

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь