A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Як захистити дитину від ротавірусної інфекції

Дата: 07.02.2024 09:37
Кількість переглядів: 42

В одному з одеських дитячих садочків зафіксували спалах ротавірусної інфекції. Ротавірус — це найбільш часта причина тяжкої діареї, нерідко смертельної, особливо у немовлят і маленьких дітей. Майже кожна дитина у світі до 5 років заражається ротавірусом принаймні один раз. Нерідко маленькі хворі при цьому потребують госпіталізації. Тож ми нагадуємо про те, як батьки можуть захистити від цього малечу.

Найкращий та найефективніший захист — це вакцинація. Щеплення проти ротавірусу не входить до календаря обов’язкових щеплень, проте воно дуже важливе для дітей, адже хвороба виснажує та стрімко зневоднює організм. Малюки важко переживають такі симптоми як діарея та блювота. До того ж, лікування часто включає внутрішньовенні вливання, що спричиняє стрес та дискомфорт.

Вакцини проти ротавірусу — одні з небагатьох, для яких важливий вік дитини. Залежно від виробника, вакцина вводиться двома або трьома щепленнями до досягнення малечею 12 або 15 тижнів. Старших дітей не вакцинують, тож батькам дуже важливо заздалегідь подбати про придбання вакцини та своєчасну вакцинацію з урахуванням необхідного інтервалу між дозами. Слід замислитись над цим ще під час вагітності, а спланувати — одразу після народження дитини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь