A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Давно настав час, щоб адмінпослуги отримали достойну вартість

Дата: 01.02.2024 15:57
Кількість переглядів: 104

Начальник відділу ЦНАП Бобровицької міської ради Ольга Шилко долучилася до чергового обговорення законодавчого регулювання адмінпослуг і адмінзбору в рамках заходу із серії публічних діалогів «Децентралізація на зв’язку».

У фокусі обговорення – компенсаційність платних адмінпослуг та законодавче регулювання адмінзбору. Учасники діалогу зійшлися на твердженні, що на сьогодні адмінзбори потребують врегулювання, адже коли вартість послуги визначається в копійках, ЦНАПи часто навіть не покривають своїх затрат, не кажучи вже про дохід до місцевого бюджету чи кошти на розвиток. Прийняття Закону “Про адміністративний збір” № 4380 може допомогти вирішити це питання.

Бобровицький ЦНАП надає 359 послуг із них платними є лише 35, а це близько 10%, решта є безкоштовними. За минулий рік за понад 36 тисяч наданих послуг ЦНАП отримав 1 мільйон 300 тисяч гривень. Натомість витрати на оплату праці, канцтовари та енергоносії склали близько 5 мільйонів. Адмінзбори ЦНАПу суттєво менші в порівнянні з розмірами зборів за такими ж послугами у інших суб’єктів. Приміром, реєстрація шлюбу коштує 85 копійок проти 850 гривень за таку ж послугу в підрозділі Мін’юсту. Врегулювання адмінзборів, це справа не отримання прибутку, а отримання компенсації за надання послуг, щоб мати можливість залучати кращих спеціалістів, розвивати мережу ЦНАПів, їх віддалених робочих місць.

Та ось уже впродовж трьох років зазначений законопроєкт № 4380 “Про адміністративний збір” не вдається узгодити для подальшого розгляду у сесійній залі Верховної Ради. Кожне подібне обговорення дає змогу напрацювати дієві механізми для обрахунку розміру адмінзбору та удосконалення законопроєкту.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь