A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Ви вже захистили свої особисті дані в інтернеті?

Дата: 18.01.2024 12:25
Кількість переглядів: 36

Якщо ні, то саме час подумати про це. Наприклад, налаштувати захист за допомогою двофакторної автентифікації (2FA). Один з видів 2FA — програми-автентифікатори, які працюють дуже просто: під час роботи в інтернеті, після введення звичайного пароля, ви отримуєте додатковий код, який також потрібно ввести для доступу. Це як додатковий замок і ключ, але надійніше!

Популярні програми, які генерують ці унікальні коди наведені нижче. Кожна з них створює міцний бар’єр для небажаних гостей.

  • Google Authenticator: Цей застосунок від Google є одним з найпростіших у використанні. Він генерує одноразові коди, які оновлюються кожні 30 секунд. Google Authenticator працює навіть офлайн.
  • Authy: Вирізняється своєю можливістю синхронізації між різними пристроями. Це дає змогу відновити доступ до кодів, навіть якщо ви втратили пристрій, бо коди зберігаються в безпеці завдяки хмарному бекапу.
  • Microsoft Authenticator: Крім генерації кодів 2FA, застосунок пропонує додаткові функції, як-от можливість входу без пароля для деяких сервісів Microsoft. Він також допомагає визначати підозрілі активності та виявляти спроби шахрайства.
  • LastPass Authenticator: Цей застосунок, окрім генерації кодів 2FA, дає змогу зберігати та управляти всіма вашими паролями, що забезпечить додаткову зручність.
  • Duo Mobile: Відомий своїм підходом, який пропонує не лише багаторівневу автентифікацію, а й індивідуальні налаштування безпеки, щоб ваш бізнес був недосяжним для зловмисників.

Вибирайте той автентифікатор, який найкраще відповідає потребам, та памʼятайте: щоб залишатися в безпеці в цифровому світі, не діліться секретними кодами з іншими.

Кампанія з кібергігієни здійснюється з ініціативи Мінцифри за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID Cybersecurity Activity) для платформи Дія.Освіта.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь