A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Бобровицька міська територіальна громада працює над розробкою плану відновлення та розвитку

Дата: 18.01.2024 16:08
Кількість переглядів: 126

Скоро два роки як росія веде повномасштабну війну проти України. Наша громада, завдяки близькості до кордону одною з перших відчула на собі наслідки загарбницької війни. Бобровиця та навколишні села протягом місяця переживали жахи окупації. Загарбники накоїли багато лиха, зруйнували або пошкодили приватні садиби, комунальні заклади, дороги та інше майно громади. Є серед мешканців громади загиблі, викрадені, полонені та зниклі безвісти.

З метою оцінки шкоди та подальшого відновлення Бобровицька міська територіальна громада розпочала розробку Плану відновлення та розвитку. Такі плани розроблятимуть ті громади України, які віднесені Урядом України до територій відновлення. Наша громада однією з перших розпочала розробку такого плану. Восени, ми стали учасником і переможцем конкурсу, оголошеного проєктом «Планування відновлення в громадах», що фінансується Урядом Великої Британії, через Фонд Ефективного Врядування. Даний проєкт надає методичну підтримку в розробці планів відновлення, допомагає навчанням, а також фінансує розробку проєкту кошторисної документації на відбудову Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1. Громада стала однією з 10 переможців з-поміж 487 громад-учасників конкурсу.

Першого грудня 2023 року розпорядженням міського голови №414 створено робочу групу з розробки Плану відновлення і розвитку Бобровицької міської територіальної громади та затверджено Положення про робочу групу.

Перше настановче засідання відбулось 7 грудня 2023 року, на якому ознайомились з законодавчими рамками розробки планів відновлення та розвитку, обговорили особливості збору інформації та обробки даних для соціально-економічного аналізу громади, обговорили питання прогнозування чисельності наявного населення громади.

Протягом місяця відбувався збір та узагальнення інформації про стан громади, мереж, комунальних закладів, стан інфраструктури, обсяги руйнувань, стан економіки та багато іншого. Така інформація необхідна, щоб зрозуміти в якому стані перебуває громада в даний момент, провести свого роду діагноз проблем, що дасть можливість краще здійснювати заходи з планування.

18 січня 2024 року відбулось друге засідання робочої групи з розробки Плану відновлення і розвитку Бобровицької міської територіальної громади. Участь у засіданні взяли члени робочої групи, посадовці міської ради.

На засіданні радники проєкту «Планування відновлення в громадах» Петро Мавко та Ігор Воляник презентували аналітичну частину відновлення. Члени робочої групи та запрошені обговорили отримані дані та висновки. Наступним кроком була робота над формуванням бачення розвитку громади, визначення пріоритетів відновлення та формулювання завдань та заходів/проєктів відновлення громади.

В період до наступного засідання триватиме процес розробки та оформлення проєктних пропозицій для включення до плану.

Цей захід є одним із заходів у рамках проєкту Фонду належного врядування «Планування місцевого відновлення», який підтримується Урядом Великої Британії (UK International Development). Партнерами проекту є Abt Britain та KPMG Ukraine.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь