A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Мобільний клас безпеки - в закладах освіти

Дата: 17.01.2024 17:01
Кількість переглядів: 101

17 січня з метою підвищення обізнаності дітей щодо правил безпечної поведінки та в рамках реалізації спільного проєкту Міністерства внутрішніх справ України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Міністерства освіти і науки України за підтримки дитячого фонду ООН «Unicef» до учнів 5-х класів Бобровицького ліцею і Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1  завітав мобільний клас безпеки. 

Це єдиний в Чернігівській області пересувний мобільний клас безпеки, де  діти здобувають знання щодо загроз, які несуть міни та вибухонебезпечні предмети, а також дізнаються про правила безпеки та поведінки в надзвичайних випадках. 

Навчальні заняття для школярів провели: Вадим Сльозко, головний інспектор, Ігор Проха, Аліна Сілич, Ілона Маркович, провідні інспектори Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) та Тетяна Дахно, начальник, Юлія Помазан, старший інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Ніжинського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області. У заході взяла участь Світлана Орел, спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі відділу освіти Бобровицької міської ради.

Учні із зацікавленістю слухали про правила дорожнього руху, безпеку взимку, вибухонебезпечні предмети та правила пожежної безпеки, закріпили алгоритм дій при виявленні підозрілого предмету, побачили, як виглядають вибухові пристрої.

У середині мобільного класу учні мали змогу перевтілитися в рятувальну команду, девізом якої стало гасло українських рятувальників «Запобігти. Врятувати. Допомогти», дізналися, що рятувальники мають бути сильними й сміливими. А щоб здобуті знання не забувалися, діти отримали від фахівців буклети та наочність з протимінної тематики.

Дякуємо працівникам ДСНС і НПУ за співпрацю й клопітку роботу по  формуванню в учнів ключових компетенцій та культури поведінки в безпековому просторі.

 

Відділ освіти міської ради

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь