A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Шановні мешканці територіальної громади

Дата: 15.01.2024 09:37
Кількість переглядів: 95

У межах проєкту “Згуртовані громади”, який реалізує Всеукраїнська асоціація громад (далі: ВАГ) за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), розпочинається робота над забезпеченням домогосподарств, що постраждали внаслідок війни, насінням овочів до посівної 2024 року.

   В межах цієї ініціативи заплановано здійснити передачу насіння від різних насіннєвих компаній для майже 140 000 домогосподарств. Наразі для реалізації проєкту компанія BAYER в межах ініціативи “Стійкість сільського господарства” (АГРІ-Україна) через Програму USAID АГРО вже передала насіння овочів для 100 000 домогосподарств. Асортимент насіння овочів включає: моркву, цибулю (чорне насіння), капусту, томат, кабачок, перець, диню. Це насіння пофасовано у зручні для використання упаковки з розрахунку на одне домогосподарство орієнтовно на 0,25 сотки. Також компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі (чорне насіння), огірків та цукрової кукурудзи для 1500 домогосподарств. Водночас тривають переговори з іншими насіннєвими компаніями щодо участі у проєкті для забезпечення насінням ще більшої кількості домогосподарств.

Передача насіння буде здійснюватися через територіальні громади відповідно до їхніх замовлень та черговості надходження замовлень. Перевага при передачі насіння буде надаватись пільговим категоріям громадян,  внутрішньо переміщеним особам, жителям деокупованих та прифронтових територій, де є можливим обробіток земельних ділянок.

В рамках даного проєкту просимо вас здійснити збір інформації про потреби у насіннєвому матеріалі для домогосподарств вашої громади, з урахуванням відповідних категорій, та з 16 січня до 15 лютого 2024 року заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/fLM4vUogJtpiSu2F7 (або: https://bit.ly/3S8Axpj ).

Звертаємо вашу увагу, що заповнена анкета не означає автоматичне надання вказаної кількості насіннєвого матеріалу. Остаточний розподіл насіння буде здійснено до 29 лютого 2024 року з урахуванням кількості заявок, наявності насіннєвого матеріалу, пріоритетів відбору та черговості подачі заявки.

З 01 по 04 березня 2024 року на адресу відповідальної особи, яка буде зазначена в анкеті, надійде повідомлення про затверджений обсяг насіннєвого матеріалу та подальші інструкції щодо роздачі насіння і форм звітності за отриману допомогу. Фактична передача насіння буде здійснена до громади впродовж березня 2024 р. на безкоштовній основі.

Додатково повідомляємо, що за умовами даної ініціативи, відповідальна особа зобов’язана надати ВАГ наступні звітні документи:

1. Списки потенційних отримувачів у форматі ексель (без підписів отримувачів) (необхідно надіслати в електронному вигляді до моменту передачі насіння);

2. Фото/скан копії Договору про надання благодійної допомоги (необхідно надіслати в електронному вигляді до моменту передачі насіння);

3. Фото/скан копії Акту приймання-передачі (необхідно надіслати в електронному вигляді відразу після отримання насіння);

4. Оригінали Договору про надання благодійної допомоги і Акту приймання-передачі (необхідно надіслати відразу після отримання насіння за адресою 04053, Україна, м. Київ, вул. Січових Стрільців, 73 (13 поверх);

5. До 5-ти фото видачі насіння жителям громади з розміщеними, відповідно до інструкції, лого донорів (необхідно надіслати в електронному вигляді у день роздачі насіння); 

6. Фото/скан копії списків отримувачів з підписами про отримання (необхідно надіслати тільки в електронному вигляді після передачі насіння жителям, але не пізніше 10 квітня)

Усі документи та питання просимо надсилати на електронну скриньку:seeds@communities.org.ua

Форми та інструкції за посиланням: https://bit.ly/3tzfJhy

Довідка: Проєкт «Згуртовані громади», що виконує Всеукраїнська асоціація громад за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), об’єднує громади України для забезпечення продовольчої безпеки та стійкості громад в умовах війни, забезпечуючи логістику товарів першої необхідності та інформаційно-консультаційну підтримку. У рамках проєкту доставлено понад 1500 тонн вантажів до деокупованих та прифронтових громад, а також для вимушених переселенців. Допомогу отримали понад 200 000 осіб з 572 територіальних громад. Донорами стали 80 громад та 20 організацій. У 2023 році більше 50 тисяч домогосподарств з 391 громади безкоштовно отримали насіння овочів, завдяки якому змогли виростити овочі та забезпечити ними свої родини. До цього проєкту долучилися компанії Bayer, Enza Zaden, Lark Seeds, Nunhems, Hazera, Seminis, Rijk Zwaan, Syngenta, які надали безкоштовно насіння та ТОВ «Нова пошта» у співпраці з якою здійснювалась доставка насіння до територіальних громад. 
Досвід проєкту покладено в основу посібника з логістики та співробітництва громад для забезпечення продовольчої безпеки та розвитку громад в умовах війни https://bit.ly/3R9lxrf.

Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО) – це Програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), що впроваджується компанією Кімонікс Інтернешнл. Мета програми: прискорення економічного розвитку сільських громад України, що потребують найбільшої підтримки, шляхом покращення управління в  сільськогосподарському секторі, що сприятиме розвитку більш продуктивних, сучасних та прибуткових мікро, малих та середніх сільськогосподарських підприємств (ММСП).

Детальніше про хід реалізації проєкту Ви можете ознайомитись на інформаційних ресурсах ВАГ:

https://communities.org.ua/

https://www.facebook.com/vassr.org

https://www.youtube.com/@land2597

та Фейсбук сторінці Програми USAID АГРО https://www.facebook.com/usaid.agro

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь