A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Щодо стану захворюваності населення громади ГРВІ

Дата: 15.01.2024 10:42
Кількість переглядів: 45

Бобровицьке відділення Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб» інформує про стан захворюваності  населення Бобровицької  громади   грипом  та ГРВІ.  В Україні з 01.10.2023 року розпочався епідемічний сезон захворюваності на грип та ГРВІ. На виконання «Комплексного Плану протиепідемічних заходів по попередженню захворюваності грипом  та ГРВІ населення  Чернігівської області на  2023 – 2024 роки» фахівцями  відділення проводиться щотижневий моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ, у т.ч. коронавірусну хворобу (COVID-19).


За 02 тиждень 2024 року (станом на 12.01.2024р.) в Бобровицькій  громаді захворіли 154  особи, з них дітей до 17 років – 42 ( 27,3 % від загальної кількості пацієнтів). Інтенсивний показник захворюваності на 3,1% перевищив установлений  епідемічний  поріг та  склав 635,5 на 100 тис. населення. В  порівнянні з минулим тижнем захворюваність знизилась на 4,9 %, а серед дитячого населення  - на 33,3%.  З початку епідемічного сезону  до лікувальних закладів за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулися 1766 жителів  громади, з них 809 дітей.

Коронавірусну хворобу (COVID-19)  лабораторно підтвердженою у 78 осіб, з них 8 дітей. Лабораторно підтверджено 1 випадок грипу в дитини.

Госпіталізовано в КНП «Бобровицька опорна лікарня» 89   хворих  на ГРВІ, з них 56 дітей. Серед них хворих коронавірусною хворобою (COVID-19) – 23,  з них 5 дітей. Летальні випадки внаслідок грипу та ГРВІ в громаді не реєструвалися,   від  коронавірусної хвороби (COVID-19) померли  3 хворих.
Вакцинація - самий ефективний спосіб попередження захворювань на грип та коронавірусну хворобу. Щеплення може допомогти уникнути важких ускладнень. Основою для захисту від тяжкого перебігу COVID-19 є курс  із трьох щеплень:  дві дози первинної вакцинації та бустерне щеплення, яке вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Додатковий бустер можна отримати після консультації з сімейним лікарем чи у пункті щеплення. Вакцинація проти COVID-19 залишається безоплатною.
Вакцину від грипу можна придбати за власні кошти у аптечній мережі області. В наявності вакцини: GC Flu (ДжісіФлю), країна виробник Корея та Vaxigrip tetra (Ваксігрип), країна виробник Франція.  З початку епідемічного сезону по області вакциновано від грипу  3199 особи,  по Бобровицькій громаді – 50 осіб (медичні працівники).
 

Завідуючий Бобровицького відділення

ДУ «Чернігівський ОЦКПХ МОЗ України»                                  Р.І.Дорошенко   

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь