Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Несу кутю на покутю

Дата: 24.12.2023 16:09
Кількість переглядів: 43

Найвеличніше християнське свято, чарівне та казкове Різдво спрадавна супроводжувалося в Україні барвистими народними обрядами та звичаями, що передаються з покоління в покоління. Сьогодні для українців Різдво набуло нового змісту. Це свято перемоги світла над темрявою війни, свято єдності попри відстані та розлуки. Різдво приносить в наші оселі сімейний затишок, добробут, радість і сподівання дива.

Святкова оселя Бобровицького закладу позашкільної освіти «Центр дитячої творчості» перетворилася на особливий, дещо магічний простір. Вихованці гуртків, їх наставники, батьки та гості занурилися разом у чарівну атмосферу та згадали основні традиції, звичаї та обереги, без яких неможливо уявити українського Різдва.

Під час творчої зустрічі «Несу кутю на покутю» всіх із святом привітала ведуча – директор закладу Людмила Костенко: «Знати та оберігати національні традиції – обов'язок кожного українця, кожного окремого громадянина, що створює велику українську націю. Різдво Христове – одне з найбільших урочистих свят, що відзначається усіма християнами. Бажаю всім у свято добра і любові, надії на Перемогу, щоб були всі дужі, щирі та багаті, щоб панував мир у кожній хаті!».

Майстерно виконали стародавню колядку педагогічні працівники Центру дитячої творчості. Вихованці вокального гуртка (керівник - Світлана Юрченко) бажали всім щастя, мирного неба, злагоди в родині. Всім присутнім сподобався запальний танок «Дух Різдва», від хореографічного колективу « Pas De Dans» (керівник - Ірина Нестер).

Чудовий майстер-клас  з виготовлення «дідуху» для дітлахів провели керівники гуртків декоративно-ужиткового мистецтва Наталія Денисюк та Людмила Пісковець. Діти не тільки дізналися багато чого про  основний атрибут, оберіг Різдва, а й змогли виготовити «дідух» власними руками, використавши при цьому добірні колоски жита та пшениці.

По закінченні зустрічі всі ділилися враженнями, співали українських колядок, пригощалися кутею, узваром, варениками, куштували смаколики. А також дякували ЗСУ за можливість жити, зустріти Різдво Христове в родинному колі, у затишному домі.

Тож долучімося до тих джерел, які зберегли для нас предки. І нехай ота приповідка «Несу кутю на покутю…» щорічно лунає з дитячих вуст, як молитва в кожній оселі.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь