A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

«Ми всі маємо допомагати переселенцям, бо на їхньому місці міг опинитися кожен з нас»

Дата: 19.09.2023 16:48
Кількість переглядів: 77

Так на «круглому столі», що відбувся сьогодні в Чернігівській філії Чернігівського обласного центру зайнятості, сказала директор Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Участь у заході, який пройшов у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії «Робота для ВПО: ти потрібен», взяли представники місцевої влади, служби зайнятості, громадських організацій, соціальні партнери, роботодавці.

За словами Людмили Ключник, працевлаштування переселенців у нових громадах – один із пріоритетів роботи служби зайнятості. Всі шукачі роботи, які змінили місце проживання внаслідок російської воєнної агресії, можуть скористатися її послугами. Адаптуватися на сучасному ринку праці та працевлаштуватись допоможе низка безкоштовних сервісів та послуг, серед них: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, залучення до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення кваліфікації, навчання новим спеціальностям та професіям, зокрема шляхом надання ваучера, гранти на створення або розвиток власної справи тощо. До речі, для того, щоб скористатися деякими послугами, не обов’язково реєструватися в службі зайнятості безробітним. Детально про послуги служби зайнятості внутрішньо переміщеним особам читайте тут https://is.gd/kmOAsc

Тим, хто шукає роботу самостійно, директор обласного центру зайнятості радить Єдиний портал вакансій https://jobportal.dcz.gov.ua/ , що містить актуальні пропозиції роботи, як від державної служби зайнятості, так і з найбільших сайтів з працевлаштування. Роботи вистачить усім! Вакансій вже більше, ніж було до початку повномасштабного вторгнення. Також можна скористатися офіційним сайтом обласного центру зайнятості https://chg.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy або оформити підписку на вакансії через чат-боти у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot та Viber https://chats.viber.com/dczworknowbot .

Чому роботодавцям вигідно брати на роботу переселенців розповіла заступник начальника управління–начальник відділу активних програм Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Лисобикова. За її словами, вони можуть отримати:

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування на умовах строкових трудових договорів зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб. Тривалість виплати - 6 місяців впродовж року за умови збереження гарантій зайнятості таких осіб протягом періоду, що перевищує тривалість виплати у 2 рази. Детально читайте тут.

- компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні та протягом 30 календарних днів після його скасування. Сума компенсація – 6700 грн щомісяця, тривалість – 2 місяці. Детально читайте тут.

«Кожен роботодавець, який працевлаштовує ВПО, робить відчутний внесок до економічної стабільності та державної безпеки», - зазначила Людмила Ключник.

Чернігівський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь