A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

«Армія відновлення»: Чернігівщина у п’ятірці лідерів серед регіонів України

Дата: 15.06.2023 16:59
Кількість переглядів: 31

 Про це повідомила очільниця обласної служби зайнятості Лідія Падалка на брифінгу в Чернігівській обласній військовій адміністрації.
«Урядова ініціатива «Армія відновлення» передбачає залучення тих, хто тимчасово не працює, до суспільно корисних робіт, які в умовах воєнного стану мають оборонний характер або ж слугують для ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, забезпечують функціонування національної економіки та життєдіяльність населення. Це роботи, що не потребують, як правило, спеціальної професійної підготовки. Рішення про їх організацію приймає військове командування спільно з органами місцевої влади. У 2023 році суспільно корисні роботи проводяться в 50 з 57 територіальних громад області», - сказала Лідія Падалка.

Програма орієнтована на працездатних осіб, які за віком і станом здоров’я не мають обмежень до роботи, зокрема безробітних та інших незайнятих осіб. За час реалізації цієї програми в області, тобто з жовтня минулого року, 3,2 тис. безробітних взяли участь у суспільно корисних роботах. З них 2,8 тис. осіб було залучено цьогоріч. З кожним учасником укладається строковий трудовий договір. У разі, якщо у цих роботах беруть участь безробітні, то їх фінансування здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Оплата праці не може бути нижчою ніж мінімальна заробітна плата, яка нині становить 6700 грн. Водночас середній розмір допомоги по безробіттю, зокрема в травні на Чернігівщині - 4578 грн. Відтак, для багатьох безробітних участь у суспільно корисних роботах – це можливість поліпшити своє матеріальне становище. Кошторисом обласної служби зайнятості на організацію цих робіт у 2023 році передбачено 45 млн 40 тис. грн. Наразі вже фактично витрачено 14 млн. 570 тис. грн.

Отже, на Чернігівщині безробітні зводять фортифікаційні та захисні споруди, приводять у належний стан об’єкти цивільного захисту населення (бомбосховища, укриття), розбирають завали, ремонтують приміщення, постраждалі внаслідок бойових дій, заготовляють дрова для бюджетних установ та населення, розфасовують гуманітарну допомогу, допомагають готувати їжу, зокрема сухпаїки, для військових, плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки для потреб ЗСУ.

Бажаєте й ви вступити до «Армії відновлення» країни? Звертайтеся до структурного підрозділу обласної служби зайнятості, зручного для вашого відвідування, або на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь