A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

4 червня 2023 року - День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України

Дата: 03.06.2023 16:29
Кількість переглядів: 46

4 червня 2023 року - День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, встановлений Постановою Верховної Ради України від 01.06.2021 № 1490-ІХ.
У світі щорічно цього ж дня відповідно до постанови Генеральної Асамблеї ООН від 19.08.1982 вшановується Міжнародний день безневинних дітей - жертв агресії.

Російські військові порушують основоположні права українських дітей, передбачені Конвенцією ООН про права дитини та будь-яким іншим міжнародним чи національним законодавством. Кожна дитина з 7 з половиною мільйонів українських дітей, навіть якщо і не має тілесних чи психологічних уражень та ушкоджень, так чи інакше зазнала порушення її прав: на особисте життя та захист від посягань на нього; на захист від усіх форм фізичного та психологічного насильства; на відпочинок і дозвілля, освіту та родину; на захист від усіх форм сексуальної експлуатації та сексуальних розбещень; на захист дитини від усіх форм експлуатації, що завдають шкоди будь-якому аспекту добробуту дитини, захист від катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження чи покарання, а у багатьох випадках - права на батьків.

Факти вбивств та поранень українських дітей, сексуального насилля над ними, їх депортації та примусового переміщення росією є свідченням геноциду українського народу через дітей та злочинів проти людяності; Україна робить все можливе для того, щоб зберегти дітей та захистити їх права, попри агресію російської федерації.

Діти - це майбутнє нації і державою робиться все для того, щоб забезпечити психологічну, медичну та соціальну підтримку дітей, отримання ними освіти; насправді українські діти потерпають від рук рашистів, починаючи з 2014 року.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь