Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Мітинг-реквієм до Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2023 13:57
Кількість переглядів: 110

26 квітня відбувся мітинг-реквієм з нагоди 37-х роковин Чорнобильської катастрофи. У заході взяли участь керівництво та працівники міської ради, її структурних підрозділів, ліквідатори та постраждалі від аварії на Чорнобильській АЕС, представники установ та організацій громади, жителі міста.

«Сьогодні ми вшановуємо мужніх людей, які в трагічний час Чорнобильської катастрофи приборкували ядерну стихію, захищаючи українську землю та увесь світ від смертельної небезпеки. Без вашої самопожертви і відваги катастрофа могла бути набагато масштабнішою. Також віддаємо шану мужнім захисникам України та співробітникам ЧАЕС, які забезпечували її роботу в умовах ворожої окупації у 2022 році. Їх мужність, самовідданість та високий професіоналізм вберегли світ від повторення ядерної трагедії.

Дякуємо усім вам за порятунок людства та природи, бажаємо міцного здоров’я, довгих років життя, сімейного благополуччя та миру.

Ми ніколи не забудемо тих, кого з нами немає поряд, хто, не вагаючись, взяв участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, і заплатив найдорожчою ціною, віддавши своє життя. Із глибоким сумом схиляємо голови перед світлою пам’яттю героїв, що пожертвували собою заради нас і наших нащадків», - сказав в.о. міського голови Геннадій ІВАНЮК.

Спогадами про страшні дні Чорнобильської трагедії поділився голова громадської організації «Об’єднання чорнобильців Бобровиччини» Анатолій КЕКУХ, а також зазначив, що зараз, в умовах повномасштабної війни, спричиненої вторгненням російських військ, злочинний кремлівський режим створив нову ядерну загрозу для всього світу - це окупація ЧАЕС у 2022 році, а також ситуація довкола захопленої військами російської федерації Запорізької АЕС, на територію якої привозять важке озброєння, а прилеглі території піддають мінуванню. Злочинними, але цілком реальними виглядають погрози очільників московського режиму щодо застосування ядерної зброї. 

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто загинув від «мирного атому», та поклали квіти до пам’ятного знаку ліквідаторам і постраждалим від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Нехай ніколи не повториться жах тієї масштабної техногенної катастрофи, нехай залишиться тільки пам’ять про ті моторошні події, яка навчить нас цінувати нашу Землю, природу, мир, спокій та людське життя.

 

Бобровицька міська рада

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь