Бобровицька міська рада
Чернігівська область

У Бобровицькій міській територіальній громаді говорили про безоплатну правову допомогу та порядок її реалізації

Дата: 12.04.2023 16:57
Кількість переглядів: 92

11 квітня відбулась робоча зустріч в.о. міського голови Геннадія ІВАНЮКА з директором Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимиром БРИГИНЦЕМ та директором Центру надання соціальних послуг Михайлом ДЄДКОМ.
Учасники зустрічі обговорили питання налагодження ефективної співпраці в умовах воєнного стану.  Володимир БРИГИНЕЦЬ зауважив, що збройний конфлікт і пандемія COVID-19 ускладнили процес надання рівного доступу до правосуддя деяким найбільш вразливим верствам населення – людям похилого віку, внутрішньо переміщеним особам, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю, малозабезпеченим тощо.  За таких обставин підвищення рівня правової обізнаності  про зміни у законодавстві та надання консультаційної підтримки мешканцям Бобровицької громади є вкрай важливими.

Володимир БРИГИНЕЦЬ звернув увагу на право та порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу, видах правових послуг та суб’єктах права на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, інформував про необхідність переадресації мешканців громади до бюро правової допомоги, проведення спільних заходів,  інформування про зміни у земельному законодавстві,  акцентуючи увагу на можливості вирішувати життєві питання у правовий спосіб.

Одним з викликів сьогодення є комплексний підхід до вирішення питання попередження, протидії домашньому насильству, саме тому директор Ніжинського МЦ з надання БВПД звернув увагу присутніх на необхідності залучення працівників системи БПД (як  суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству) до заходів попередження та протидії домашньому насильству, а також надання юридичного супроводу особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, для захисту їхніх  прав.  

Також у приміщенні КЗ "Центр надання соціальних послуг" Бобровицької міської ради  відбулася зустріч  із колективом. У заході взяли участь заступник директора та начальник відділу надання безоплатної правової допомоги Ніжинського МЦ з надання БВПД Олена ІВАНОВА та Олександр СТАРЧАК, а також  представник громадської організації «МАРТ», адвокат, що співпрацює із системою БПД, Дмитро МОХИР.

Під час заходу присутні обговорили шляхи подальшої співпраці та актуальні питання сьогодення, а саме: право та порядок реалізації права на безоплатну правову допомогу в умовах воєнного стану; дії родичів військовослужбовців, які зникли безвісти чи потрапили у полон;  порядок виплати грошової допомоги сім’ям військовополонених та безвісті зниклих; алгоритм дій  під час звернення постраждалої особи, яка постраждала від домашнього насильства та /або насильства за ознакою  статті; інформування громадян про діяльність системи БПД та поширення друкованої продукції.

Після завершення інформаційної частини бажаючі отримали вичерпні консультації  та роз’яснення  щодо  вирішення  життєвих питань у правовий спосіб.

На завершення працівники системи БПД залишили інформаційні буклети, плакати  для подальшого розповсюдження.

В умовах воєнного стану найзручніший спосіб отримати консультацію – це зателефонувати за єдиним номером  0 800 213 103 (дзвінки безкоштовні у межах України) або звернутися онлайн. 

Дізнайтеся більше про надання безоплатної правової допомоги: https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

#НіжинськийМЦБВПД #Чернігів #безоплатнаправовадопомога #місцевийцентр #правовадопомога #Чернігівськаобласть #Ніжин #адвокати

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь