A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Проблему вивезення сміття потрібно вирішувати спільними зусиллями

Дата: 30.03.2023 16:16
Кількість переглядів: 276

Настала весна, і жителі громади почали прибирати свої прибудинкові території, наводити лад у господарствах. Приємно, що наші громадяни турбуються, щоб у їхніх будинках, квартирах, на подвір’ях були чистота і порядок. Але, на жаль, не всі задумуються про те, що потрібно турбуватися не лише про власні господарства, а й про рідне місто чи село.
Дуже прикро бачити мішки та пакети зі сміттям, які недобросовісні жителі залишають у невідведених місцях – на вулицях, біля річки, на узбіччях доріг. Збільшується кількість стихійних сміттєзвалищ, куди звозять непотріб самовільно, порушуючи санітарні норми. Такі дії шкодять екології, довкіллю, роблять непривабливим та неохайним наше місто.

Цю проблему можна вирішити лише спільними зусиллями. У Бобровиці функціонує комунальне підприємство «Міськдобробут», працівники якого щоранку прибирають центр міста, парк, а також займаються організованим вивезенням сміття від приватних домоволодінь та багатоквартирних будинків. Щотижня вулицями міста їде спеціальний автомобіль, щоб зібрати пакети зі сміттям, які виставляють громадяни, що уклали договір з підприємством. Зібране сміття вивозиться на спеціально відведений для цього полігон, який теж потрібно утримувати відповідно до санітарних вимог. Слід відмітити, що така робота потребує значних фінансових витрат, і за теперішніми встановленими тарифами є для підприємства збитковою, але вона проводиться, щоб місто не втонуло у смітті та непотребі. До прикладу, щомісяця КП «Міськдобробут» має втрати в сумі близько 24 тис. грн. лише по вивезенню сміття в контейнерах від багатоквартирних будинків по вул. Чернігівська. Якщо така ситуація продовжуватиметься, то тарифи на вивіз сміття доведеться підвищувати.

На даний час у КП «Міськдобробут» встановлено найнижчий тариф у порівнянні із сусідніми Носівською та Козелецькою громадою. Зокрема, у Козельці послуга вивозу сміття коштує 71 грн. 55 коп. за одного члена сім’ї у приватному домоволодінні, у багатоквартирних будинках – 46 грн. (вивіз сміття здійснюється 2 рази на тиждень від багатоквартирних будинків, 2 рази на місяць - від приватних домоволодінь). У Носівці громадяни з приватних домоволодінь і багатоквартирних будинків платять 47 грн. (вивіз сміття здійснюється 1 раз на тиждень від прибудинкових територій, 1 раз на місяць – від приватних домоволодінь). Бобровичани з приватних домоволодінь оплачують послугу за тарифом 32 грн. 60 коп., з неповністю облаштованих багатоквартирних будинків – 24 грн. 76 коп., з благоустроєних – 20 грн. 63 коп. (вивіз сміття здійснюється щотижня від приватних домогосподарств, від багатоквартирних будинків – декілька разів та тиждень, по мірі наповнюваності контейнерів).

Ми дякуємо тим громадянам, які уклали договори з КП «Міськдобробут» та добросовісно оплачують послуги з вивезення сміття. Але, на жаль, є господарі, які невчасно здійснюють оплату, або ж взагалі не оплачують, а сміття виносять. Шановні бобровичани! Просимо вас проявити свідомість - не створювати стихійних сміттєзвалищ, не викидати сміття у невідведених місцях. Це шкодить довкіллю, крім того, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Закликаємо усіх жителів міста звернутися до КП «Міськдобробут», укласти договори на вивезення сміття і добросовісно оплачувати послуги. Тоді ми всі будемо жити у чистому, охайному місті.

 

Бобровицька міська рада

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь