A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення (слухання) щодо реорганізації та перепрофілювання (зміни типу) Горбачівської гімназії Бобровицької міської ради Чернігівської області

Дата: 25.01.2023 09:33
Кількість переглядів: 113

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – відділ освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області.

 

2. Мета: врахування думки жителів Бобровицької територіальної громади щодо реорганізації та перепрофілювання  закладів освіти, а саме:

- Про реорганізацію Горбачівської  гімназії у Горбачівську філію І-ІІ ступенів Кобижчанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів;

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон передбачає, що здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечуватимуть:

- початкова школа;

- гімназія;

- ліцей.

Крім того, згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту», який набрав чинності 28 вересня 2017 року, передбачається, що переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом.

Таким чином, установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мали бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. У зв’язку з ненаповненістю класів комунальних закладів освіти є загроза втратити права громади на отримання освітньої субвенції з державного бюджету на оплату праці педагогічним працівникам закладів.

В такому випадку, бюджетне навантаження щодо оплати заробітної плати педагогам цих закладів буде покладене на місцевий бюджет, що призведе до мінімізації видатків на основні поточні потреби закладів (покращення матеріально-технічної бази тощо) і негативно вплине на забезпечення надання якісних освітніх послуг і забезпечення комфортного освітнього простору (середовища).

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованого плану оптимізації рішення (додається).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

 

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Бобровицької територіальної громади.

 

4.  Формат проведення громадського обговорення із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачає громадські слухання, засідання за круглим столом, збори, зустрічі з громадськістю за адресою: м.Бобровиця, вул..І.Франка, 1.

 

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: Чернігівська область, м.Бобровиця, вул. І.Франка, 1.

Електронна адреса: bobrvosv@meta.ua, телефон: 0462 26962.

 

6. Прізвище та імя особи, відповідальної за громадське обговорення – Мартишевська Валентина Григорівна – начальник відділу освіти Бобровицької міської ради.

Контактна особа – Дурицька Олена Миколаївна – головний спеціаліст відділу освіти Бобровицької міської ради, телефон: 0462 26962.

 

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Рішення за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному веб-сайті відділу освіти Бобровицької міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 

8. Дата проведення громадського слухання: о 09.00 год., 01 лютого 2023 року.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь