A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення (слухання) щодо реорганізації, та перепрофілювання (зміни типу) Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 Бобровицької міської ради Чернігівської області

Дата: 20.01.2023 12:56
Кількість переглядів: 94

1. Найменування організатора громадського обговорення (слухань) – відділ освіти Бобровицької міської ради Чернігівської області.

 

2. Мета: врахування думки жителів Бобровицької територіальної громади щодо реорганізації та перепрофілювання  закладів освіти, а саме:

- Про реорганізацію Бобровицького ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2 у Бобровицьку  гімназію з початковою школою;

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» від 18 березня 2020 року, не вживаються терміни «І ступінь» чи «І-ІІ», «І-ІІІ ступені». Натомість Закон передбачає, що здобуття повної загальної середньої освіти на певному рівні забезпечуватимуть:

- початкова школа;

- гімназія;

- ліцей.

Крім того, згідно з підпунктом 13 пункту 3 розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про освіту», який набрав чинності 28 вересня 2017 року, передбачається, що переоформлення установчих документів закладів освіти з метою приведення їх у відповідність із Законом здійснюється протягом п'яти років з дня набрання чинності Законом. Відповідно до пункту 5 цього ж розділу Закону засновникам закладів освіти рекомендовано протягом п’яти років привести установчі документи закладів освіти у відповідність із Законом.

Таким чином, установчі документи, зокрема статути закладів загальної середньої освіти, мали бути переоформлені до 28 вересня 2022 року.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»  реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Станом на сьогодні на території м. Бобровиця функціонують 3 заклади загальної середньої освіти. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена  на заробітну плату педагогічних працівників. 

З метою збереження за закладами освіти високого коефіцієнту при розподілі освітньої субвенції, збереження робочих місць та рівня заробітних плат педагогічних працівників, є потреба провести заходи щодо трансформації (зміни) мережі закладів освіти згідно запропонованого плану оптимізації рішення (додається).  

Крім того, заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

 

3. До участі в обговоренні запрошуються всі  мешканці Бобровицької територіальної громади.

 

4.  Формат проведення громадського обговорення із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачає громадські слухання, засідання за круглим столом, збори, зустрічі з громадськістю за адресою: м.Бобровиця, вул. І.Франка, 1.

 

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: Чернігівська область, м.Бобровиця, вул. І.Франка, 1.

Електронна адреса: bobrvosv@meta.ua, телефон: 0462 26962.

 

6. Прізвище та ім’я особи, відповідальної за громадське обговорення – Мартишевська Валентина Григорівна – начальник відділу освіти Бобровицької міської ради.

Контактна особа – Дурицька Олена Миколаївна – головний спеціаліст відділу освіти Бобровицької міської ради, телефон: 0462 26962.

 

7. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорення:

Рішення за результатами обговорення буде оприлюднено на офіційному веб-сайті відділу освіти Бобровицької міської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 

8. Дата проведення громадського слухання: о 10.00 год., 01 лютого 2023 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь