Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Всесвітній день української хустки

Дата: 07.12.2022 13:21
Кількість переглядів: 132

Відділ освіти доєднався до святкування Всесвітнього дня української хустки. Цього дня з нагоди свята українки в різних країнах світу беруть участь у флешмобі "Зроби фото з хусткою". Суть його полягає в тому, щоб одягнути хустку, сфотографуватися в ній, після чого викласти світлину в соціальних мережах із тематичними хештегами #Берегине_моя_українська_хустко, #УкраїнськаХустка.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Свято з’явилося 7 грудня 2019 року, але  відразу ж набуло статусу всесвітнього. Започатковане з метою, аби об’єднати жінок різного фаху, віку та національності для збереження українських традицій. Адже з давніх-давен в українських сім’ях оберегом, символом любові й злагоди слугувала саме хустка. Дівчата та жінки раніше носили хустку впродовж усього року. При цьому вона була обов’язковим головним убором заміжньої жінки. Хустка була ознакою соціального стану жінки: молодиці носили білі або яскраві хустки, старші жінки – темні.

Тож відроджуймо, популяризуймо наші українські традиції, звичаї та обряди! Хустка і сьогодні є найкращим  подарунком, що гріє душу, лікує рани, плекає віру та світлу надію. А хустка, яку подарувала матуся, залишила у спадок бабуся, нехай стане у домі неоціненною реліквією!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь