A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День української писемності та мови

Дата: 11.11.2022 12:50
Кількість переглядів: 67

9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це саме те свято, коли в нас є нагода вклонитися Слову - його красі та виразності, влучності та розмаїттю, мелодійності та багатству...

У цей день учасники освітнього процесу закладів освіти Бобровицької міської ради взяли участь у традиційному Радіодиктанті національної єдності -2022. До написання диктанту долучилася і Валентина Мартишевська, начальник відділу освіти.

Насичений день був в усіх закладах.

Так,  маленькі першачки Бобровицького ліцею  розповіли вірші про рідну солов’їну мову, взяли участь у вікторині "Шануйте і оберігайте рідну мову", прослухали казочку про талановиту, співочу, милозвучну нашу мову. 

Не зраджуюючи своїх традицій, лідери учнівського самоврядування "Престиж" Бобровицького ліцею разом із педагогом-організатором організували та провели цікавий мовознавчий челендж "Мова барвиста, мова багата".

Учасники освітнього процесу Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 організували та провели конкурс юних декламаторів та флешмоб «Єдність поколінь через мову».

У Бобровицькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 діти брали участь у вікторині “Чи знаєш ти українську мову “, переглянули презентацію «Віночок української мови», взяли участь в інтелектуальній грі «Знавці рідної мови». Для онлайн перегляду створено відеоролик «Історія писемності».

З метою популяризації української мови здобувачі освіти Пісківського ЗЗСО  імені П.Г.Тичини взяли участь у конкурсі «Юних декламаторів» та в акції «Мова – ДНК нації». Проведено фото-квест "Мова моя колискова" та  мовознавчу гру  «Живе у серці рідна мова, співоча, ніжна і жива».

Здобувачі освіти 9 класу Марковецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів приготували для 5-класників квест. Сім станцій пройшли 4 команди, виявили кмітливість, фантазію, логіку, знання рідної мови, уміння працювати в команді.

Дуже цікаво та пізнавально пройшов день у Козацькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Діти подорожували по сторінках вивчених творів українських письменників та створювали ілюстрації до них. Здобувачі освіти також продемонстрували свої знання рідної мови під час проведення вікторини та у мовознавчому квесті.

Учні 5-11 класів Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, мандрувавши по станціях мови, доводили, що саме наша, українська мова,  найкраща і всі ми любимо і пишаємося тим, що говоримо українською.

Насичений заходами у Рудьківському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Здобувачів освіти було залучено до ряду заходів: мовознавчого турніру "Мова - державна перлина",  практикуму «Не бійтесь заглядати у словник», мовного марафону "Нас єднає мова", гри "Інтелектуальне казино",  мовознавчої вікторини з кубиками LEGО "Чарівні прислів'я" , пізнавального заходу " Одна вона у нас така - уся співуча і дзвінка".

У Бригинцівській гімназії  створили плакат  до Дня української писемності та мови, проведено інтелектуальну гру "Мова - коштовний скарб народу". Для здобувачів освіти початкових класів була проведена інтелектуальна вікторина «Знавці української мови».

Шанувальники рідного слова  Браницької гімназії розповіли присутнім  багато цікавого про мову , її виникнення, про історію свята. Вони підготували презентацію«9 листопада - День української мови та писемності», декламували вірші українських поетів про мову, розв’язували кросворди та шаради. Також проведено квест-гру «Пригоди в країні «Словограй»,  мовознавчий квест «Крокуємо країною Мови». «О мово рідна!».

  У коридорі закладу Макарівської гімназії розмістили   інформаційний куточок, який розширює знання про красу і багатство української мови . Учні 6-го класу взяли участь у вікторині «Ми знаємо українську мову», в якій діти пригадали, що вони знають про українську мову, позмагалися в ерудованості, читали скоромовки, співали пісні та переглядали відео.

Усі   учасники заходів довели, що ніколи ворогам не вдавалося знищити нашу мову, адже ми – єдиний народ, що Україна – сильна, неділима.  І поки житиме рідна мова, буде жити й український народ.

Без рідної мови жодна людина не здатна повноцінно почувати себе частиною власного народу, його історії та культури. Бо українська мова - це наш дух, наша душа!

Шануймо її!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь