A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Функція «Дані для декларації»: 4 причини, чому ви могли не отримати всі необхідні дані під час використання функції

Дата: 07.06.2022 12:24
Кількість переглядів: 172

Нещодавно НАЗК презентувало нову функцію «Дані для декларації», яка покликана допомогти декларантам “зі стажем” перевірити коректність даних про окремі активи, зазначених у раніше поданих деклараціях.

Проте користувачі почали писати: «Функція гарна, але ж реєстри не працюють, то як може працювати функція?».

Насправді відсутність публічного доступу до реєстрів ніяк не впливає на роботу нової функції. Проте є кілька причин, через які функція справді може не показувати інформацію про власність у деяких користувачів.

На це є декілька причин.

Причина 1 – Ви купили чи продали актив після 31.12.2020

Оскільки строк подання декларацій за 2021 рік ще не завершився, для більшості декларантів останньою поданою декларацією, яка пройшла порівняння даних, завдяки якому і працює функція «Дані для декларації», буде декларація за 2020 рік. Саме тому «Дані для декларації» містять відомості станом на 31.12.2020, які можуть бути неактуальними для декларації за 2021 рік (станом на 31.12.2021).

Причина 2 – Ви вперше подаєте декларацію

Тоді під час використання функції ви не отримаєте жодних даних. Адже інформація, вказана в «Даних для декларації», отримана в результаті порівняння даних у вашій уже поданій декларації із даними в інших державних реєстрах. Таке порівняння здійснюється автоматизовано.

Причина 3 – У вас є майно, придбане до 2012 року

У такому разі дані про майно можуть бути відсутні в Реєстрах. Попри те, що інформація не оцифрована та не буде підтягуватися з реєстрів, під час повної перевірки декларації посадовця НАЗК має можливість перевірити наявність тієї чи іншої власності посадовця. Тому якщо скориставшись функцією, ви не отримали повного витягу про вашу власність, у декларації все одно необхідно зазначати дані про все ваше майно.

Причина 4 – Це власність члена вашої родини

Ця функція дозволяє побачити інформацію про майно та обтяження лише декларанта. Інформація про членів сім‘ї не доступна.

Важливо: перш ніж переносити інформацію, яку ви отримали скориставшись функцією “Дані для декларації”до декларації, НАЗК рекомендує переконатися у коректності цих даних.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь