A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Про діяльність КУ «Бобровицький інклюзивно-ресурсний центр» в умовах воєнного стану

Дата: 17.05.2022 11:35
Кількість переглядів: 164

У період воєнного стану фахівці інклюзивно-ресурсного центру (далі - ІРЦ) продовжують забезпечення системного кваліфікованого супроводу дітей з особливими освітніми потребами.

Реалізація основних завдань діяльності ІРЦ здійснюється з урахуванням ситуації, що склалася. Так,  надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг (занять) забезпечується у дистанційному форматі з урахуванням доступних каналів зв’язку батьків  (законних представників) дітей з особливими потребами; забезпечення консультативної, психологічної допомоги батькам, методичної підтримки педагогів – за допомогою онлайн ресурсів та в телефонному режимі.

На разі, важливим напрямком роботи фахівців ІРЦ є проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку особи (з використанням, за потреби, сучасних психодіагностичних методик  WISС-IV, Leiter-3, Conners-3, PEP-3 та CASD ) з метою  визначення категорії труднощів та рівня підтримки в освітньому процесі, та   надання закладам освіти і батькам рекомендацій, які допоможуть здобувачам реалізувати право на освіту. Першочергово здійснюється обстеження дітей, які мають розпочати здобуття дошкільної та початкової освіти і зараховуються до закладів освіти вперше, а також дітей, що потребують проведення повторної комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку.

Ураховуючи закінчення навчального року, фахівці інклюзивно-ресурсного центру беруть участь у підсумкових засіданнях команд психолого-педагогічного супроводу осіб з особливими потребами в закладах освіти з метою формування подальшої освітньої траєкторії.

Окрім того, в умовах сьогодення, КУ «Бобровицький ІРЦ», за потреби, здійснює системний супровід внутрішньо переміщених осіб з ООП.

Звернутися за консультацією до КУ «Бобровицький ІРЦ» можна за телефоном : 097-285-16-60; 095 - 780-77-52, директор Наталія Шимко.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь