A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День пам’яті жертв політичних репресій

Дата: 16.05.2022 08:09
Кількість переглядів: 68

День пам’яті жертв політичних репресій – щорічний національний пам’ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. Відзначається згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою вшанування пам’яті жертв політичних репресій комуністичного режиму.

Кількість жертв політичних репресій в нашій країні досі неможливо підрахувати. Десятки тисяч людей було розстріляно, сотні тисяч пройшли в’язниці, заслання, табори, примусово проходили психіатричне лікування.

Через терор і репресії пройшли усі верстви українського населення: від наукової та творчої інтелігенції до селян. Радянська влада намагалася приховати сліди своїх злочинів. Місця поховань ставали режимними об’єктами КГБ, місцевість розрівнювали бульдозерами, доступ до відповідних архівів був заборонений. «Великий терор» – масштабна кампанія масових репресій громадян, що була розгорнута в СРСР у 1937–1938 роках з ініціативи керівництва й особисто Йосипа Сталіна для ліквідації реальних і потенційних політичних опонентів, залякування населення, зміни національної та соціальної структури суспільства.

З метою формування національної свідомості, патріотичного виховання здобувачів освіти та гідного вшанування жертв політичних репресій у Марковецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведено заходи до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Шкільним бібліотекарем Олегом Козачуком було створено підбірку аудіокниг, в яких описуються страшні події сталінського режиму. Учні, під керівництвом учителя історії Галини Шевченко, підготували інформацію «Політичні репресії 1937-1938 років».

Учителем історії Віктором Берегуном організовано перегляд та обговорення уривків кінофільму «Десиденти» для учнів 8-х класів у режимі онлайн. Класні керівники провели тематичні хвилини «Жертвам репресій присвячується…», протягом яких учителі згадували з учнями 5-11 класів події 1937-1938 років.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь