A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Аналітична записка

Дата: 11.05.2022 14:57
Кількість переглядів: 220

 

1. На території Бобровицької ТГ станом на 01.05.2022 року проживає 31,4 тис. осіб, в тому числі у місті 11,0 тис. осіб, у сільській місцевості 20,4 тис. осіб.

За результатами актів обстеження у  Центрі надання соціальних послуг Бобровицької міської ради виявлено у відділенні надання соціальних послуг 2155 осіб (громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, хворих, інших громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують соціального обслуговування). Клієнтами відділу соціальних служб стали 547 сімей, в яких проживають 851 дітей. Виявлено 50 нових сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всього на обліку таких сімей перебуває 260, в них –  469  дітей. На  обліку  служби  у справах  дітей  при  Бобровицькій ТГ  перебуває  52 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

2. Оцінка рівня задоволення потреб у соціальних послугах – співвідношення осіб/ сімей або соціальних груп, які потребують та які забезпечені послугами:

– 100% у центрі , так як відділ соціальних служб працює з тими клієнтами, які звертаються особисто і яких виявляють фахівці,

– охоплено послугами  центру у відділенні надання соціальних послуг 97% виявлених осіб. 

3. Всі звернення громадян щодо соціальних послуг розглянуті, скарг не надходило.

4. У Бобровицькій ТГ працюють установи та організації, які надають соціальні послуги: Бобровицький відділ реалізації державної політики УСЗН Ніжинської РДА , Центр надання соціальних послуг Бобровицької міської ради, та Служба у справах дітей. Для  покращення надання соціальних послуг були прийняті районні програми та затверджені на сесіях міської  ради:

про Програму підтримки учасників бойових дій Другої світової війни на 2022 рік;

про Програму відшкодування вартості проїзду хворим підвідомчої території Бобровицької міської ради з хронічною нирковою недостатністю, які отримують програмний гемодіаліз у обласній лікарні на 2022 рік;

про Програму соціальної підтримки сімей загиблих (зниклих безвісти) під час участі в ООС (АТО), сімей загиблих при виконанні інтернаціонального обов’язку в Афганістані на 2022 рік;

про Програму надання поворотної фінансової допомоги (резервних коштів), що виплачується патронатним вихователям до моменту отримання державної соціальної допомоги на 2022-2024 роки;

про Програму соціальної підтримки громадян підвідомчої території Бобровицької міської ради, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2022 рік;

„Програма звільнення від сплати за користування житлово-комунальними послугами  учасників АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих в зоні АТО”.

Соціальною проблемою є недостатнє фінансування деяких соціальних програм.

5. Перелік необхідних послуг: догляд вдома, денне перебування, надання адресної грошової та натуральної допомоги, влаштування до сімейних форм виховання, соціальна адаптація, соціальна інтеграція та реінтеграція, реабілітація, соціальна реабілітація, кризове та екстрене втручання, консультування, соціальний супровід, представництво інтересів, посередництво, соціальна профілактика, соціальна адаптація, психологічні, соціально-педагогічні, соціально-медичні, соціально-економічні, юридичні, інформаційні. Прогнозований показник чисельності осіб, які будуть ними користуватись  осіб – 2950 для центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради.

6. Обсяг послуг, який має бути впроваджений додатково для задоволення виявлених потреб попиту на послуги – створення тимчасових притулків для соціально незахищених верств населення, центри реабілітації для дітей (осіб) з особливими потребами.

7. Визначення потенціалу державних, комунальних та недержавних надавачів соціальних послуг – ССД, сектор молоді та спорту, відділ освіти, сільська/міська громади.

8. Заходи для поліпшення якісних характеристик послуг: удосконалення чинного законодавства щодо спрощення процедури виявлення, обліку та ведення соціального супроводу сімей та осіб, які потрапили у складні життєві обставини. Залишити мінімальну кількість необхідних документів, так як збільшення кількості документів не покращить якість надання соціальних послуг. Відсутність державних дотацій та субвенцій на проведення соціальної роботи у  Бобровицькій територіальній громаді.

Для покращення якісного надання соціальних послуг необхідне регулярне підвищення кваліфікації соціальних фахівців, працівників, придбання комп’ютерної техніки, необхідність достатньої кількості фахівців із соціальної роботи та соціальних робітників у  ТГ.

9. Пріоритетними напрямками щодо планування розвитку оптимізації системи соціальних послуг – це удосконалення і модернізація, спрямування зусиль на вирішення актуальних питань соціальної підтримки найбільш вразливих категорій населення, недопущення зниження соціальних стандартів і гарантій.

Забезпечення проведення постійної інформаційно-роз’яснювальної роботи через ЗМІ та офіційному веб-сайти  Бобровицької ТГ з питань соціальної підтримки вразливих верств населення.

Підвищення рівня доступу до соціальних послуг у сільській місцевості, зокрема, у результаті активізації роботи виїзних мультидисциплінарних команд із надання соціальних послуг.

 

 

Заступник директора                                                                     Людмила ПІНЧУК

 

Додаток 1

Додаток 3

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь