Бобровицька міська рада
Чернігівська область

День пам’яті та примирення

Дата: 09.05.2022 10:10
Кількість переглядів: 216

8 травня 2022 року в Україні відзначався День пам’яті та примирення. Друга світова війна 1939-1945 років стала найбільш кривавою й жорстокою в історії людства. Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув  на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Цьогоріч наша країна розпочала нову традицію відзначення 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Офіційне гасло пам’ятних заходів:  «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо». Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. Її графічне зображення – це своєрідна алюзія: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

У закладах загальної середньої та позашкільної освіти Бобровицької міської ради проведено ряд тематичних заходів, а саме: інформаційний дайджест «Цей день у пам’яті народній» (Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2), перегляд відео «8 травня – День пам’яті та примирення», поетичний марафон "Мак пам'яті", флешмоб "Ми маємо вільні крила, бо ми з України, разом ми - сила" (Бобровицький ліцей), години спілкування «Пам’яті загиблих будемо гідні» (Бобровицький ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1), «День пам’яті та примирення. Дітям про Другу світову війну» (Кобижчанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), «День пам‘яті та примирення. Ніколи, знову!» (Озерянський ЗЗСО І-ІІІ ступенів),  онлайн-година «Той травень опалений війною» (Пісківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів ім.Т.Тичини), уроки патріотизму «Пам‘ять заради майбутнього» (Марковецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів), конкурс малюнків «Пам‘ятаємо. Перемагаємо» (Бригинцівська гімназія), перегляд та обговорення презентації «Пам’ять єднає покоління» (Козацький ЗЗСО І-ІІІ ступенів), бесіди «Хто не знає минулого, той не має майбутнього» (Рудьківський ЗЗСО І-ІІІ ступенів), оформлено виставки літератури в шкільних бібліотеках "Перемога в серцях поколінь".

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь