A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Кампанія декларування 2022 року в умовах воєнного стану

Дата: 05.05.2022 14:47
Кількість переглядів: 169

Фото без опису

У зв’язку із повномасштабним вторгненням російських окупаційних військ на територію України, Верховна Рада України прийняла Закон України № 2115-ІХ від 03 березня 2022 року «Про захист інтересів суб’єктів подання звітності та інших документів у період дії воєнного стану або стану війни», яким відтермінувала строк подання фізичними особами документів, подання яких вимагається відповідно до норм чинного законодавства в документальній та/або електронній формі, на строк до трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни за весь період обов’язку подати документи.

Враховуючи положення вищевказаного Закону Національне агентство з питань запобігання корупції  звертає увагу на те, що щорічну декларацію за 2021 рік суб’єкт декларування має подати протягом трьох місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.

Аналогічне правило застосовується і до інших видів декларацій, передбачених антикорупційним законодавством, якщо обов’язок з їх подання виник у декларанта у період дії воєнного стану.

Також переносяться строки подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та відкриття валютного рахунку в банку-нерезиденті, якщо обов’язок з їх подання виник під час дії воєнного стану. Їх так само потрібно буде подати протягом 3 місяців після припинення чи скасування воєнного стану або стану війни.

Якщо у суб’єкта декларування через наслідки війни не буде фізичної можливості подати документи вчасно, то він звільняється від адміністративної  та/або кримінальної відповідальності через неподання чи несвоєчасне подання декларації.

Такі декларанти повинні подати документи протягом одного місяця з дня закінчення наслідків, які унеможливлювали їх подання.

В той же час, якщо суб’єкт декларування має всю необхідну інформацію для заповнення відповідної декларації, а також бажання її подати, то може це зробити через персональний кабінет у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за посиланням: https://portal.nazk.gov.ua/login

З початком війни Національне агентство обмежило доступ до публічної частини Реєстру декларацій та пошуку декларацій посадовців, щоб не наражати на небезпеку публічних службовців на окупованих територіях України.

Проте декларант може отримати доступ до всіх поданих раніше документів після входу до персонального кабінету, де будуть відображатися всі подані ним раніше документи із персональними даними, які у відкритій частині Реєстру декларацій були приховані.

Фото без описуІнфографіка

Віримо в нашу перемогу!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь