Бобровицька міська рада
Чернігівська область

36-та річниця з Дня катастрофи на Чорнобильській АЕС

Дата: 25.04.2022 12:37
Кількість переглядів: 61

26 квітня 2022 року виповнюється 36 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на «до» і «після», а назва мало кому відомого до тієї пори українського містечка Прип’ять перетворилася на синонім трагедії всесвітнього масштабу. Наслідки страшного лиха остаточно не подолані й до сьогодні.

Аварія на ЧАЕС назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на довгі років зробила непридатними для постійного проживання населення понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території нашої держави. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків та за економічними збитками.

Під час експерименту на четвертому реакторі Чорнобильської атомної електростанції сталися два вибухи. В атмосферу Землі вирвалася хмара радіоактивного пилу. Вітер розвіяв на північний захід небезпечні радіоактивні ізотопи, які осідали на землю, проникали у воду. Потужнии? циклон поніс радіоактивні речовини територіями багатьох країн світу.

Сьогодні – День пам’яті, День скорботи й роздумів. 36 років тому Чорнобильська зона була щедрою врожайною землею, обраною нашими пращурами з часів Київської Русі.

Чорнобильська трагедія. Це повість, що зіткана з правди, скорботи, мужності людей. Цей день буде об’єднувати покоління й народи одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

 У закладах освіти Бобровицької міської ради 26 квітня в онлайн режимі відбудуться тематичні виховні заходи, приурочені до річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь