A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Учні, які обрали третім предметом історію, четвертим можуть обрати іноземну і навпаки

Дата: 15.02.2022 12:43
Кількість переглядів: 161

Про особливості ДПА з іноземних мов та мовні сертифікати

Цьогоріч випускники, які для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть вибрати четвертим навчальним предметом іноземну мову і навпаки.

Про це повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти, з посиланням на відповідний наказ МОН щодо проведення державної підсумкової атестації у 2021/22 навчальному році.

Водночас здобувачі освіти, які вивчають дві іноземні мови в закладі освіти (щонайменше на рівні стандарту), можуть вибрати обидві мови для отримання результатів ДПА. Якщо ж одну з іноземних мов випускники вивчали до 9 класу і не вивчають її в старшій школі, то оцінку ДПА зарахувати неможливо, але випускники зможуть її скласти для вступу (отримати результат 100?200).

Результат одного з визнаних міжнародних мовних іспитів з іноземної мови може бути зарахований як оцінку 12 балів за державну підсумкову атестацію з цього предмета. Про це зазначено у методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки щодо особливостей проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2021/22 навчальному році.

Здобувачам освіти, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту до 09 березня 2022 року і планують використовувати результати ЗНО з іноземної мови під час вступу до закладів вищої освіти під час реєстрації (перереєстрації) мають поставити позначку «отримувати результат 100-200», а поле «Зарахувати як оцінку ДПА» залишити незаповненим.

Випускники, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня В-1, В-2 (і вище) у період з 09 березня до 07 червня 2022 року з англійської мови (до 06 червня – з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням здобувача освіти) виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови 12 балів.

Перелік міжнародних сертифікатів, які можуть зараховуватися як оцінка за ДПА з іноземної мови.

 ДПА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь