A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Нововведення у реєстрації місця проживання

Дата: 06.12.2021 14:37
Кількість переглядів: 156

        01.12.2021 набрав чинності Закон України “Про надання публічних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні”. Що він передбачає?

  •  Вводиться нове поняття «декларування місця проживання» - це повідомлення про зміну свого місця проживання шляхом заповнення декларації в електронному вигляді на порталі «ДІЯ», що дає змогу протягом одного дня зняти вас з попереднього місця реєстрації та поставити на нове місце реєстрації в автоматичному режимі (і навіть без походів у військкомат, що особливо актуально для всіх чоловіків).
  •  Старе поняття «реєстрація місця проживання» також залишилося разом із тією ж паперовою процедурою оформлення, з особистим відвідуванням органу реєстрації та необхідністю особистого відвідування військкомату.
  •  Основна відмінність між декларуванням і реєстрацією місця проживання — у способі подання документів: декларування — тільки онлайн, реєстрація місця проживання — подання заяви у ЦНАП.
  •  Декларування місця проживання можливе лише у гуртожитках або у житлі, що перебуває у приватній власності, яке зареєстроване у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (інакше можлива лише реєстрація в існуючому на сьогодні паперовому порядку)
  •  Декларування місця проживання у житлі, яке вам не належить на праві власності, можливе лише за згодою власника (або всіх співвласників, якщо їх кілька), одержаного також в електронній формі через портал «ДІЯ».
  •  Ініціатором декларування вашого місця проживання може бути і власник житла, але, в даному випадку, вже за вашої згоди.
  •  Для реєстрації місця проживання в паперовій формі згода власника може і не знадобитися, якщо, наприклад, у вас є чинний договір найму цього житла.

        УВАГА! Місце реєстрації (перебування), зареєстроване до набрання чинності вищезазначеного Закону, не підлягає повторній реєстрації чи декларуванню.

       ВАЖЛИВО!!! з 1 грудня змінився розмір адміністративного збору за декларування місця реєстрації, реєстрацію місця проживання, зняття із реєстрації місця проживання (тепер прив’язаний до прожиткового мінімуму працездатних осіб на 1 січня календарного року, а не до мінімальної зарплати):

- 34,05 грн. - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення протягом встановленого Законом строку, зняття чи зміну задекларованого/зареєстрованого місця проживання;

- 56,75 - за декларування/реєстрацію місця проживання у разі звернення з порушенням встановленого Законом строку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь