A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Повідомлення про обговорення офіційної символіки Бобровицької територіальної громади

Дата: 22.11.2021 09:14
Кількість переглядів: 534

Відповідно до статті 22 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» територіальні громади сіл, селищ, міст можуть мати власну символіку, яка відображає їх історичні, культурні, соціально-економічні та інші місцеві особливості і традиції.
Робоча група Бобровицької міської ради по напрацюванню проєкту рішення міської ради про офіційну символіку Бобровицької територіальної громади пропонує для обговорення громадськості зображення символіки – герба і прапора, які можуть бути взяті за основу для затвердження як офіційна символіка Бобровицької територіальної громади.

Зміст, опис та порядок використання символіки

 Фото. Герб

Фото без опису

Герб Бобровицької територіальної громади

Опис герба

Нижня частина герба - червоного кольору з двома перехрещеними шаблями ( золоті шаблі зі срібними рукоятками ).

У ХVІ ст. Бобровиця згадується як містечко Остерського старостатства  Київського воєводства. Приблизно з 1654 року було сотенним містечком Київського полку. На печатці з документа 1767 р., як герб зображено дві перехрещені шаблі. Знак підкреслює функцію укріпленого містечка.

Верхня частина - зеленого кольору і заходить кутом у нижню частину. У верхній частині зображення золотого бобра зі срібною гілкою в лапах.

Нижня і верхня частини відділені білою полосою. Герб по периметру також має біле обрамлення.

Фото. Прапор

Фото без опису

Прапор Бобровицької територіальної громади

ОПИС ПРАПОРА

Прапор являє собою прямокутне полотнище зі співвідношенням сторін 2 : 3, в якому дві горизонтальні смуги однакової ширини. Верхня смуга блакитного кольору, нижня смуга – зеленого. Смуги розділені символічним зображенням ріки – смугою білого кольору, завширшки 0,16 від ширини прапора. Біла смуга обрамлює червоний хрест, який розташований посередині прапора. В центрі хреста розміщений щит з зображенням герба територіальної громади.

Зелений колір на прапорі територіальної громади символізує достаток і є частиною прапора області, блакитний – волю і  незалежність, червоний – героїчне минуле нашого народу, білий – річку Бистрицю ( колишня назва «Бобровиця»).  Козацький хрест – героїчне минуле нашого народу.

Використовуються герб і прапор при проведенні урочистостей, при тиражуванні значків, буклетів та путівників, тощо, поряд з державною символікою.

Пропозиції просимо надавати  у письмовій  формі до 15 грудня 2021 року за адресою: 17400, м. Бобровиця, вул. Незалежності, 46  або на електронну адресу: org.bobrmr@ukr.net

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь