A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Молодіжній раді Бобровицької громади рік: реалізовані проєкти й зроблені висновки

Дата: 11.11.2021 11:02
Кількість переглядів: 153

У Бобровицькій ТГ Молодіжну раду створено 20 листопада 2020 р. У ній 10 осіб віком від 19 до 33 років. Очолює раду Максим ПОЛЄТАВКІН, якого #ОТГ_Інформ_Чернігівщина й розпитало: що вдалося зробити, що в планах і як загалом минув рік.
Почали ж з того, як він взагалі опинився у Молодіжній раді.
«Побачив у Інтернеті оголошення: набирають людей в Молодіжну раду громади. Заповнив онлайн-анкету. Невдовзі усіх, хто подавався, зібрали в міськраді, ми визначили голову, заступника й секретаря. Так усе й почалося», — розповів Максим.

Що ж підштовхує молодих людей відгукнутися на такі оголошення? Адже робота в Молодіжній раді волонтерська, за неї не платять, а можливості для реалізації більшості планів її члени шукають самі.

«Мета створення таких рад — залучити молодь до вирішення важливих питань. Це і покращення благоустрою, і організація освітніх і культурних заходів, і ще багато чого. Для мене це можливість вплинути на те, що відбувається в громаді й долучитися до покращення життя в ній. Хочеш жити краще — мусиш і сам щось робити. Але за рік, що ми працювали, зіткнулися з тим, що одні люди думають, ніби нас призначили й молодіжна рада на зарплаті в міськради, інші — що ми робимо тільки те, що нам скажуть. Але ні. У нас є власне бачення, власні цілі й власні проєкти. Звичайно, ми маємо допомагати місцевій владі, але маємо й підказувати те, чого вона не бачить», — додає голова Молодіжної ради.

Що ж вдалося зробити за цей час? Максим додає:
«Ми знайшли спонсорів, аби минулої осені висадити в Бобровицькому парку 140 дерев, а цієї весни — ще 40. На свято Миколая привітали дітей. Мені вдалося домовитися з власником магазину одягу, який безоплатно передав нам новісінькі дитячі речі — ми розвезли їх дітям, які цього потребують, наприклад, перебувають на обліку в соцслужбах. Ремонтували пішохідний міст. На наш сайт люди писали з таким проханням. Тож ми попросили допомоги в міського голови — і міськрада надала для ремонту матеріали та знайшла зварювальників».

Також молодіжна рада організовує розважальні культурні заходи.

«Влаштовували перегляд футбольних матчів у центрі міста — на банері, який висів на одному з магазинів. Вдалося для цього придбати великий проєктор, а пізніше місцева влада купила нам і білий банер для екрану. Тепер плануємо облаштувати в місцевому парку кінотеатр. Організували інтелектуальну гру «Мозкобійня», сприяли з проведенням дискотек. Подібні заходи дають змогу організувати цікаве дозвілля в громаді — а це важливо для комфортного життя», — додає Максим ПОЛЄТАВКІН.

Проводить Молодіжна рада і благодійні акції:

«У 4-х селах нашої громади на День села ми варили благодійний куліш. Він був безкоштовним, гроші на інгредієнти виділила міськрада, але ті, хто мав бажання, могли дати 5-10 гривень, хоча дехто давав і значно більше. Зібрані кошти ми передавали місцевим родинам, у яких є хворі діти, або ж купували місцевим дітям подарунки».

У планах Молодіжної ради ще багато чого — все залежить від коштів, відзначає Максим.

За матеріалами ОТГ-Інформ Чернігівщина

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь