A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Проведено акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

Дата: 22.09.2021 08:47
Кількість переглядів: 183

На Бобровиччині співробітниками Ніжинського РУ ГУДСНС України у Чернігівській області систематично здійснюються профілактично-пізнавальні заходи у закладах освіти з питань навчання дітей правилам безпечної життєдіяльності. Під час їх проведення рятувальники спільно з  представниками Національної поліції нагадують дітям про небезпеки, які оточують людину у повсякденному житті, вчать свідомо відноситись до вимог безпечної поведінки, а також знайомлять зі своєю роботою. Для того, щоб зустрічі містили більше корисної та практичної інформації, надзвичайники залучають спеціальну техніку й обладнання,  запрошують фахівців інших екстрених служб.

 21 вересня на території Бобровицької ЗЗСО I-IIІ ступенів №2 рятувальники Ніжинського РУ ГУ ДСНС  України у Чернігівській області, 15 ДПРЧ м. Бобровиця, представники Національної поліції та служби м. Бобровиця провели захід громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

 На початку, надзвичайники під час класно-групового заняття довели до вихованців закладу основні вимоги пожежної безпеки у побуті та під час дозвілля, алгоритм дій у разі виникнення пожеж, інших надзвичайних подій, а також правила поводження при виявленні вибухонебезпечних і підозрілих предметів.

Практичний етап заходу розпочався з сигналу навчальної тривоги про виникнення умовної пожежі, за яким учні та персонал організовано здійснили евакуацію із навчального закладу. За задумом під час евакуації на другому поверсі школи залишилися учні, які самостійно не могли залишити приміщення, тому рятувальники за допомогою пожежної драбини здійснили евакуацію учня. Вже на подвір’ї співробітники Служби порятунку продемонстрували присутнім технічні можливості пожежно-рятувальної техніки і спорядження. Діти з захопленням спостерігали, як рятувальники прокладають рукавну лінію та гасять умовну пожежу, а також за допомогою спеціального обладнання розрізають металеві конструкції. Вихованці закладу приміряли пожежні каски, працювали з пожежним стволом та ставали в чергу, щоб посидіти у пожежному автомобілі.  

В ході заходу рятувальники відповіли на різноманітні запитання дітей та надали їм для засвоєння отриманих знань відповідні пам'ятки із заходами безпечної поведінки.

На завершення, керівництво навчального закладу відзначило необхідність проведення таких практично-пізнавальних заходів для поглиблення знань учнівської молоді з питань безпеки життєдіяльності.

 

Ніжинське РУ ГУ ДСНС України у

Чернігівській області  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь