A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Побутові клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут» боргують за газ 294,2 млн грн

Дата: 20.07.2021 16:47
Кількість переглядів: 204

   Протягом травня-червня клієнти ТОВ «Чернігівгаз Збут», що працює під брендом «ТВІЙ ГАЗЗБУТ», скоротили заборгованість за спожитий природний газ на 88,3 мільйони гривень. Станом на початок липня загальний борг побутових споживачів склав 294,2 мільйони гривень, бізнесу – 3,1 мільйона, ще 5 мільйонів накопичили бюджетні та релігійні організації.
   У травні найвищий рівень розрахунків населення зафіксований на Коропщині, Ічнянщині та Новгород-Сіверщині, найнижчий – на Варвинщині та Сновщині. У червні Коропський край зберіг пальму першості за рівнем розрахунків, доповнили трійку лідерів колишні Варвинський і Борзнянський райони, а до антирейтингу потрапили Талалаївщина та Срібнянщина.

«Наразі, понад 156,9 тисяч споживачів, тобто 44,7% клієнтів мають протерміновану заборгованість. З них 5,2 % боргують від 500 до 1000 гривень, прострочену заборгованість від 3000 до 5000 гривень мають 1,72 %, від 5000 гривень і більше — 2,06 %», – повідомила очільниця відділу продажів фізичним особам ТОВ «Чернігівгаз збут» Ірина Антоненко

В умовах карантину ТОВ «Чернігівгаз Збут» не дає доручень на відключення навіть злісних боржників, а також не нараховує штрафи й пеню за невчасні розрахунки, натомість фахівці компанії намагаються врегулювати проблему шляхом переговорів.

«На жаль, частина неплатників сприйняла заходи «карантинного захисту» по-своєму, і не поспішає гасити борги. Тож компанія була змушена звертатися до суду для примусового стягнення «прострочки». На сьогодні судами задоволено позовів на суму 1 мільйон 180 тисяч гривень, які боржники теж не поспішають сплачувати, а це означає, що стягуватимуть їх судові виконавці», — додає директор ТОВ «Чернігівгаз Збут» Іван Луста.

Однак, варто пам’ятати, що в разі стягнення через суд, окрім суми заборгованості доведеться сплатити, як мінімум, ще й судовий збір, а це ще понад 2000 гривень. А якщо дотягнути до примусового виконання рішення, то додадуться ще й витрати виконавчого провадження.

Разом із тим, усе більша кількість клієнтів замислюється про те, як взагалі уникнути боргів. Один із найбільш зручних способів – це перехід на тариф «Твій газ Рівномірний платіж» із фіксованою ціною 7,99 грн. Тариф дає можливість значно зменшити навантаження на сімейний бюджет взимку за рахунок внесення рівних платежів протягом усього часу дії цієї пропозиції. Наразі, понад 2300 клієнтів подали заявки на зміну тарифного плану, щоб убезпечити себе від надмірних витрат у холодний період.

Перейти на тарифний план «Твій газ Рівномірний платіж» можна до 31 серпня поточного року, для цього потрібно подати заяву-приєднання в будь-який зручний спосіб:

  • у Центрах обслуговування клієнтів чи відділеннях ТОВ «Чернігівгаз Збут»(адреси розміщено на офіційному сайті);
  • на інформаційній сторінці «Твій газ Рівномірний платіж» (https://rivnomirnyi.gaszbut.com.ua/);
  • через Viber-бот 7104ua;
  • за телефоном контакт-центру: (0462)-616–304.

Нагадаємо, 6 липня 2021 року почав діяти наказ Міністерства юстиції №1061/5. Відтепер за рішенням суду та на вимогу державних і приватних виконавців на банківські рахунки боржників за житлово-комунальні послуги буде накладатися автоматизований арешт і відбуватися списання коштів. Якщо коштів на банківських рахунках виявиться недостатньо для виплати всієї суми боргу, різницю можуть стягнути за рахунок іншого майна.

ТВІЙ ГАЗЗБУТ. Надійний та зручний для кожного!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь