A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Перший регіональний відкритий фольклорний фестиваль « ПЕТРІВСЬКІ ПЕРЕСПІВИ»

Дата: 12.07.2021 16:27
Кількість переглядів: 213

      Народна пісня – основа духовного життя українського народу. Це твердження можна вважати девізом  Першого регіонального відкритого фольклорного фестивалю «ПЕТРІВСЬКІ ПЕРЕСПІВИ», який відбувся 11 липня у парковій зоні м. Бобровиця.
         Фестиваль, пропагуючи українську пісню, плекаючи рідну мову, сприяв утвердженню духовності та народних традицій на Бобровиччині, вихованню молодого покоління на кращих зразках народної творчості.
         Захід розпочався святковою ходою всіх учасників з піснею та власноруч сплетеним вінком.
         Відкрила фольклорний фестиваль начальник відділу культури та туризму Бобровицької міської ради Людмила ЛУЦЕНКО яка наголосила, що пісенний фестиваль проводиться напередодні одного з найбільших християнських свят, День Святих Первоверховних апостолів Петра і Павла,  яке відзначають 12 липня. Також подякувала всім за допомогу в організації та проведенні фестивалю, учасникам  побажала вдалих виступів, глядачам хорошого настрою.

         Привітала із святом всіх присутніх Бобровицький міський голова Тетяна КОВЧЕЖНЮК та побажала міцного здоров’я, духовної сили, наснаги та Божого благословення.

         На сцену вийшли 35 колективів міського та сільських будинків культури Бобровицької територіальної громади, колектив Бобровицького центру надання соціальних послуг. А також гості з Кролевецької міської ради Сумської області, Борзнянської територіальної громади, Носівської територіальної громади та Мринської територіальної громади.

         Всі учасники пісенного фестивалю були нагороджені статуетками з логотипом фестивалю та дипломами, а керівники колективів отримали подяки.

         Окрасою фестивалю був конкурс кращого віночка. Різнобарв’я вінків та різновид їхнього плетіння вражав. В кожен віночок було вкладено любов, турботу, гарний настрій та позитивні емоції. Кращі з найкращих були нагороджені цінними подарунками

         Всі присутні мали можливість помилуватися виставками народних умільців, які також були нагороджені цінними подарунками, скуштувати гартаначку від Петровича, деруни, куліш від молодіжної ради, шашлики від місцевих підприємців та ще багато інших смаколиків. Дітлахи активно брали участь у майстер-класах з малювання українського віночка в стилі Петриківського розпису та виготовлення паперового віночка, плетення браслетів зі стрічки, виготовлення янгола-мотанки та ароматичного саше. Також маленьких відвідувачів потішило шоу мильних бульбашок та святкова фотозона. 

         Фестиваль подарував кожному відвідувачу безліч позитивних емоцій та гарний настрій.

         Завершенням фестивалю була дискотека.

Відділ культури і туризму Бобровицької міської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь