A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс «Добридень тобі, Україно моя»

Дата: 09.06.2021 09:34
Кількість переглядів: 713

Струмок серед гаю, як стрічечка,
На квітці метелик, мов свічечка,
Хвилюють, маюють, квітують поля
Добридень тобі, Україно моя!

 

«Добридень тобі, Україно моя», саме таку назву має Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс, який відбувся вчора, 8 червня, на подвір’ї родинної хати-музею Павла Григоровича Тичини в с. Піски.  Ми пишаємося тим, що саме на нашій Бобровицькій землі народився геній українського слова, публіцист, критик та історик, лауреат державних премій.

Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс проводиться щорічно з метою популяризації творчої спадщини поета, виявлення обдарованої молоді та  вшанування пам′яті Павла Григоровича Тичини.

І в котрий раз оспівана сонячними кларнетами земля, зібрала прихильників і продовжувачі творчості великого поета. У конкурсі брали участь як молодь так і старше покоління.

Конкурс проводився в трьох номінаціях:

  • «А я у гай ходила» - знання та художнє читання віршів поета;
  • «Десь на дні мого серця» - представлення власних творів, творчих розробок з історії рідного краю;
  • «Золотий гомін» - представлення творів народного мистецтва.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулися: заступник Бобровицького міського голови Сергій Циба, начальник відділу культури та туризму міської ради Людмила Луценко та староста Пісківського старостинського округу Валентина Олешко, які і вручали нагороди переможцям.

Урочисте нагородження переможців цьогорічного конкурсу відкрила Інга Подгайко піснею «Мамина калина».

У першій номінації «А я у гай ходила» третє місце здобули учениця 9 класу Озерянського ЗЗСО І-ІІІ ст. Євгенія Хаща та учениця 3 класу Пісківського ЗЗСО І-ІІІ ст. Тетяна Грижун. Друге місце посіли учень 6 класу Пісківського ЗЗСО І-ІІІ ст. Денис Євенко та учениця 2 класу Бобровицького ліцею Єва Моравська. Перемогу у вищезазначеній номінації здобула учениця 5-А класу Бобровицького ЗЗСО І-ІІІ ст. №1 Яна Резвін. 

У другій номінації «Десь на дні мого серця» третє місце отримали Світлана Скрипка, яка є учасницею конкурсу вже не перший рік та Людмила Шило, друге місце посіла Юлія Шамал, а перемогу здобула Інга Полєтаєва.

У третій номінації «Золотий гомін» третє місце між собою розділили Стеблянко Поліна та Петроченко Катерина, друге місце отримали Іванко Оксана та Денисюк Наталія, а перемогу здобули  Моцак Марина та Леся Циба.

Потішили своїми виступами та подарували гарний настрій квартет «Магура» з піснею «Йшла до Бога Україна», Інга Подгайко з піснею «Мамина калина», Наталія Власенко з піснею «Любов довжиною в життя», Аліна Ярошевська з піснею «Вишиваночка білесенька» та Єва Супрун з піснею «А я у гай ходила».

Відділ культури та туризму

міської ради

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь