A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Прийомна сім’я – це для мене

Дата: 21.05.2021 10:34
Кількість переглядів: 205

Поняття сім`ї для кожного різне, але в кожної дитини є потреба мати сім`ю. В нашій  громаді є діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які з різних причин не мають сім’ю та виховуються в закладах інституційного догляду. Всі вони мріють про справжню сім’ю, про батьків, про сімейний затишок і тепло.
Деяким дітям доля подарувала другий шанс і вони мають можливість проживати в альтернативній сім`ї. Їхніми батьками є люди, які наповнюють їх життя теплотою, любов`ю та турботою, яку не змогли дати їм біологічні батьки. Такі сім`ї називаються прийомними. Прийомна сім’я - це сім’я чи особа, що не перебуває у шлюбі, яка взяла на виховання та спільне проживання від 1 до 4 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу формується і діє за таким же принципом з різницею, що дітей може бути розміщено від 5 до 10.

Фото без опису

Важко переоцінити важливість сімейного оточення для розвитку дитини та формування її особистості. Сім’я, та особливо психоемоційні відносини у родині, найбільш вагомо впливають на формування характеру та поведінку дітей. Про дітей у цих сім`ях турбуються самі прийомні батьки та батьки-вихователі. У цих сім`ях, звичайно, як і у всіх інших, виникає багато питань, які їм допомагають вирішувати спеціалісти різних галузей. Соціальне супроводження ПС та ДБСТ здійснюють фахівці із соціальної роботи  Центру надання соціальних послуг, які постійно відвідують дані сім`ї і намагаються допомогти у вирішенні різних питань.

З 2007 року на території нашої громади було створено 8 прийомних сімей та 2 дитячих будинки  сімейного типу. Нині функціонує 7 прийомних  сімей, де виховується 13 дітей, у дитячих будинках сімейного типу виховується 11 дітей. Бобровиччина має славні традиції, в нашому краї проживають милосердні, благородні люди, тож ми віримо, що знайдуться сім’ї, які готові віддати частину свого серця обездоленим дітям, взявши на себе відповідальність за їхній розвиток та виховання.

Фото без опису

У разі виникнення бажання надати любов, турботу та прийняти до своєї родини дитину-сироту/позбавлену батьківського піклування, просимо звертатись до Центру надання соціальних послуг Бобровицької міської ради  за адресою: вул. Незалежності, 28, м. Бобровиця та в Службу в справах дітей Бобровицької міської ради  за адресою: вул.Незалежності, 46, м. Бобровиця, 2 - й поверх.

Телефони для довідок: (04632) 2-53-54; (04632) 2-52-09. 

Віримо, надіємось, чекаємо!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь