A A A K K K
для людей із порушенням зору
Бобровицька міська рада
Чернігівська область

Практичні завдання, що допоможуть дитині прищепити повагу до мами та підготувати їй вітання власноруч

Дата: 06.05.2021 10:53
Кількість переглядів: 134

Творчі завдання для дітей до Дня матері

Проект «Розвиток дитини» спільно з Освіта.ua пропонує батькам, вихователям та вчителям чотирнадцять творчих завдань для розвитку шанобливого ставлення до найріднішої людини, прищеплення почуття любові та вдячності.

Виконання запропонованих завдань стане гарною нагодою власноруч підготувати подарунок для мами з нагоди Дня матері, разом з тим розвиваючи творчі здібності та емоційний інтелект, повторюючи правопис певних слів та рахунок до 50.

Розповідаємо про своїх маму й бабусю. Завдання, що допоможе дитині навчитися описувати своїх маму й бабусю, а також сприятиме розвитку творчих здібностей. Завдання складається з двох сторінок: перша сторінка присвячена мамі, а друга – бабусі. Спочатку дитина повинна намалювати портрет, який зображає її разом із мамою (бабусею), а потім доповнити речення про рідних.

Квіти для тебе: малюємо листівку. Це завдання допоможе дитині навчитися створювати вітальну листівку до свята. Учням та ученицям пропонується за шаблоном домалювати вітальну листівку, а також підписати й розмалювати її. Завдання сприятиме розвитку графічних навичок дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Кросворд англійською «День Матері». Це завдання допоможе дитині збагатити словниковий запас та повправлятися у правописі слів за темою «День матері» англійською мовою, а також сприятиме розвитку логічного мислення й уваги. Завдання складається з двох частин: спочатку дитина має розв’язати кросворд і знайти «секретні слова», а потім вписати ці слова в клітинки внизу сторінки, доповнивши речення.

Розповідаємо про свою маму (англійська мова) №1. Це завдання не лише допоможе дитині навчитися описувати зовнішність та вподобання своєї мами, а й сприятиме розвитку творчих здібностей, уяви і фантазії. На сторінці зображено рамку, у якій дитина повинна намалювати портрет своєї мами. Під рамкою уміщено речення, що їх дитині потрібно доповнити.

Творче завдання «Моя матуся». Це творче завдання допоможе дитині створити чудове привітання до Дня матері, власноруч намалювавши портрет найріднішої людини та написавши слова, що характеризують маму найкращим чином.

Учимось писати слова до Дня матері. Це завдання допомагатиме дитині набувати навичок написання друкованих літер і слів, а також покращувати навички читання. У завданні пропонується десять слів, які найтісніше пов’язані зі святом матері та материнським ставленням до своїх дітей.

Листівка-розмальовка «Зі святом». Це завдання допоможе дитині створити оригінальну листівку до Дня матері, потренувавши творче й логічне мислення, емоційний інтелект, дрібну моторику та вміння підбирати потрібні кольори.

Головоломка «Знайди слова» до Дня Матері. Це завдання-головоломка допоможе дитині повторити правопис слів, тематично пов’язаних із Днем Матері, потренувати увагу та пам’ять, а також навички читання.

Шукаємо слова-синоніми до Дня матері. Це тематичне завдання-головоломка допоможе дитині покращити знання синонімів і повторити правопис слів, які найкращим чином описують кожну маму, а також потренувати увагу й пам’ять.

Розмальовка за алфавітом «Любій матусі». Це завдання допоможе поєднати повторення української абетки із тренуванням дрібної моторики та зорово-моторної координації, а також творчого мислення й уміння підбирати кольори.

Тематичний лабіринт до Дня Матері. Це тематичне завдання пропонує дитині допомогти маленькому білченяті прокласти шлях лабіринтом, щоб дістатись до своєї матусі та подарувати їй букет квітів.

Розмальовка «З Днем матері»: рахуємо до 50-ти. Це тематичне завдання допоможе дитині повторити порядок чисел від 1 до 50-ти й відповідно потренувати навички рахування, а також сприятиме розвитку дрібної моторики та зорово-моторної координації, творчого мислення й уваги.

Створюємо листівку: День матері. Це завдання покликане надихнути дитину на створення привітальної листівки Дня матері. Воно містить два варіанти ескізу листівки.

Беремо інтерв’ю в улюбленої мами. Це завдання допоможе дитині краще пізнати свою маму, дізнатися про її смаки й уподобання, допоможе дитині отримати від мами корисні й мудрі життєві поради.

Кожне завдання можна роздрукувати на звичайному або кольоровому принтері та використовувати необмежену кількість разів. Завантаження завдань для дітей доступне для користувачів сайту після швидкої реєстрації.

 прописи розмальовки розвиток дитини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь